Бограч (угорський гуляш по-закарпатськи)

Бограч (угорський гуляш по-закарпатськи)
Кількість порцій: 8-10 Час приготування: 2 г. 0 хв.
загул — одне з відомих страв угорської кухні і в кожній країні його готують по-різному, згідно з традиціями. Ось і в Закарпатті трохи змінили традиційний рецепт, хочете приготувати?

опис приготування:

Ця страва відноситься скоріше до густих супів, хоча ми звикли подавати гуляш на друге. Дуже ситне і смачне блюдо, яке прийшло до нас з Угорщини. У кожної господині, природно, свій рецепт приготування гуляшу. А з цього рецепта ви дізнаєтеся як приготувати бограч (угорський гуляш по-закарпатськи). Для великої чоловічій компанії це блюдо буде в самий раз!

  • Свинина м'якоть— 500 грам
  • яловичина м'якоть— 500 грам
  • Цибуля ріпчаста— 2 штуки(великі)
  • морква— 3-4 штук
  • селера кореневої— 1 штука(або буряковий)
  • Картопля— 1 кілограм
  • Перець болгарський— 1 штука
  • помідор— 1 штука
  • яйця— 2 штуки
  • Борошно пшеничне— 1 Склянка
  • сіль— 3 чайних ложки(2,5 — в гуляш, 0,5 — для тіста)
  • паприка мелена— 5 чайних ложок
  • кмин мелений— 0,5 чайних ложки
  • Лавровий лист— 2-3 штук
  • Рослинна олія— 5 Ст. ложок(або smalets)
  • Перець чорний мелений— 0,5 чайних ложки
Бограч (угорський гуляш по-закарпатськи) - фото крок 1 Для гуляшу береться кілька сортів м'яса, якщо є копчені реберця — додаємо і їх. Нарізаємо свіже м'ясо на шматочки. Овощи чистим.

Бограч (угорський гуляш по-закарпатськи) - фото крок 2 У товстостінній каструлі або казанку розігріваємо олію або жир і обсмажуємо дрібно нарізану цибулю до легкого золотистого кольору на середньому вогні.

Бограч (угорський гуляш по-закарпатськи) - фото крок 3 Додамо до цибулі паприку і мелений тмин, перемішуємо.

Бограч (угорський гуляш по-закарпатськи) - фото крок 4 Відправляємо до цибулі зі спеціями м'ясо, перемішуємо і готуємо хвилин 6-7.

Бограч (угорський гуляш по-закарпатськи) - фото крок 5 солимо м'ясо, додамо мелений чорний перець, лавровий лист, нарізані помідор і болгарський перець. готуємо хвилин 5, помішувати.

Бограч (угорський гуляш по-закарпатськи) - фото крок 6 Наливаємо до м'яса з овочами приблизно 0,5 літра води, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо приблизно 1 час.

Бограч (угорський гуляш по-закарпатськи) - фото крок 7 За час гасіння рівень води зменшується, м'ясо стає м'яким і соковитим. Додаємо нарізану моркву і селеру або ріпу. тушкуємо хвилин 20.

Бограч (угорський гуляш по-закарпатськи) - фото крок 8 Додамо нарізану картоплю і ще приблизно 1-1.5 літра води. варимо хвилин 15 після закипання.

Бограч (угорський гуляш по-закарпатськи) - фото крок 9 А тепер приготуємо чипетке — Клецьк. Для тесту змішаємо борошно, яйця і сіль.

Бограч (угорський гуляш по-закарпатськи) - фото крок 10 чайною ложкою, змоченою в рослинному маслі набираємо трохи тіста і викладаємо в гуляш. Тісто можна зробити і погустіше, тоді від тесту просто відщипуємо шматочки. І готуємо гуляш ще хвилини 3. Смачного! Дивитися рецепт повністью

Схожі рецепти

Гуляш угорський з яловичини

Гуляш угорський з яловичини

Гуляш з яловичини придумали в Угорщині. Ця страва там неймовірно популярне. Воно являє собою щось середнє між звичним для нас супом і м'ясним гуляшем. Блюдо виходить наваристим. опис приготування: Якщо вам цікаво, як приготувати гуляш угорський з яловичини, то просто прочитайте цей рецепт. Він...

читати далі
Класичний Угорський гуляш

Класичний Угорський гуляш

Якщо ви хочете ситно і смачно нагодувати свою сім'ю, то обов'язково приготуйте угорський гуляш. Це просте і гостре спекотне обов'язково сподобається чоловікам, так як придумали його угорські пастухи. опис приготування: Перед вами рецепт, як приготувати класичний угорський гуляш. Угорський гуля...

читати далі
Справжній угорський гуляш

Справжній угорський гуляш

Аромат від приготування цієї страви розійдеться по всій квартирі. Вам сподобається рецепт цей рецепт, обіцяю! Він смачний, ситний і дуже поживний. те, що потрібно на вечерю! опис приготування: Готую страву з яловичини і овочів (картопля, селера, цибуля). Гуляш подають як самостійну страву з юш...

читати далі
Угорський гуляш зі свинини

Угорський гуляш зі свинини

Кожен угорець знає, як приготувати гуляш. Тепер про це дізнаєтеся і ви. Все досить просто, з приготуванням страви у вас не виникне жодних труднощів. Головне - уважно вивчіть рецепт. опис приготування: Смачний угорський гуляш приготувати можна за допомогою багатьох рецептів, адже у кожної госпо...

читати далі
Угорський суп-гуляш з яловичини

Угорський суп-гуляш з яловичини

Суп-гуляш з яловичини — традиційне блюдо угорської кухні. Ситний і наваристий суп підкорить вас багатим смаком і непередаваним ароматом! Приготуйте суп-гуляш на обід, порадуйте себе і близьких! опис приготування: Готуємо угорський суп-гуляш з яловичини в домашніх умовах. Приготування супу забе...

читати далі