Рецепт Бограч (угорський гуляш по-закарпатськи) фото

Бограч (угорський гуляш по-закарпатськи)
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
М'ясо, Свинина, Яловичина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Загул - одне з відомих страв угорської кухні і в кожній країні його готують по-різному, згідно з традиціями. Ось і в Закарпатті трохи змінили традиційний рецепт, хочете приготувати?

Ця страва відноситься скоріше до густих супів, хоча ми звикли подавати гуляш на друге. Дуже ситне і смачне блюдо, яке прийшло до нас з Угорщини. У кожної господині, природно, свій рецепт приготування гуляшу. А з цього рецепта ви дізнаєтеся як приготувати бограч (угорський гуляш по-закарпатськи). Для великої чоловічій компанії це блюдо буде в самий раз!

  • Свинина м'якоть - 500 грам
  • Яловичина м'якоть - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки (великі)
  • Морква - 3-4 штук
  • Селера кореневої - 1 штука (або буряковий)
  • Картопля - 1 кілограм
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Помідор - 1 штука
  • Яйця - 2 штуки
  • Борошно пшеничне - 1 Склянка
  • Сіль - 3 чайних ложки(2, 5 - в гуляш, 0, 5 - для тіста)
  • Паприка мелена - 5 чайних ложок
  • Кмин мелений - 0, 5 чайних ложки
  • Лавровий лист - 2-3 штук
  • Рослинна олія - 5 Ст. Ложок (або smalets)
  • Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
бограч (угорський гуляш по-закарпатськи) - фото крок 1
Для гуляшу береться кілька сортів м'яса, якщо є копчені реберця - додаємо і їх. Нарізаємо свіже м'ясо на шматочки. Овощи чистим.
бограч (угорський гуляш по-закарпатськи) - фото крок 2
У товстостінній каструлі або казанку розігріваємо олію або жир і обсмажуємо дрібно нарізану цибулю до легкого золотистого кольору на середньому вогні.
бограч (угорський гуляш по-закарпатськи) - фото крок 3
Додамо до цибулі паприку і мелений тмин, перемішуємо.
бограч (угорський гуляш по-закарпатськи) - фото крок 4
Відправляємо до цибулі зі спеціями м'ясо, перемішуємо і готуємо хвилин 6-7.
бограч (угорський гуляш по-закарпатськи) - фото крок 5
Солимо м'ясо, додамо мелений чорний перець, лавровий лист, нарізані помідор і болгарський перець. Готуємо хвилин 5, помішувати.
бограч (угорський гуляш по-закарпатськи) - фото крок 6
Наливаємо до м'яса з овочами приблизно 0, 5 літра води, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо приблизно 1 час.
бограч (угорський гуляш по-закарпатськи) - фото крок 7
За час гасіння рівень води зменшується, м'ясо стає м'яким і соковитим. Додаємо нарізану моркву і селеру або ріпу. Тушкуємо хвилин 20.
бограч (угорський гуляш по-закарпатськи) - фото крок 8
Додамо нарізану картоплю і ще приблизно 1-1.5 літра води. Варимо хвилин 15 після закипання.
бограч (угорський гуляш по-закарпатськи) - фото крок 9
А тепер приготуємо чипетке - Клецьк. Для тесту змішаємо борошно, яйця і сіль.
бограч (угорський гуляш по-закарпатськи) - фото крок 10
Чайною ложкою, змоченою в рослинному маслі набираємо трохи тіста і викладаємо в гуляш. Тісто можна зробити і погустіше, тоді від тесту просто відщипуємо шматочки. І готуємо гуляш ще хвилини 3. Смачного!

Схожі рецепти