Бограч-гуляш
(покроковий рецепт з фото)
Ніщо так не відновлює фізичну силу, як ситна і поживна їжа. Розповім рецепт традиційного угорського страви, яке дуже люблять і в Україні, як приготувати бограч-гуляш.
Бограч прийнято готувати в казані, на відкритому вогнищі, тоді страва виходить дуже ароматним і скликає всіх до столу. Сучасні господині призвичаїлися робити його за допомогою звичайної кухонної плити. До складу страви обов'язково входить сало або шматочки копченої шинки, які надають йому жирності і ситності. За консистенцією блюдо більше нагадує спекотне з підливою. До традиційного блюда я вніс невеликі зміни і приготував його з галушками.
- Яловичина - 0, 5 кілограма
- Цибуля - 2 штуки
- Морквина - 2 штуки
- Паприка - 2 Ст. Ложки
- Кмин - 1 щіпка
- Картопля - 5 штук
- Корінь селери - 50 грам
- Томат - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Сало - 70-100 грам
- Яйце - 1 штука
- Вода - 10 мілілітрів
- Борошно - 1 Склянка
- Часник - 1 зубчик
- Петрушка - За смаком
1. Казан ставлю на вогонь, тим часом нарізаю сало невеликими шматочками і відправляю на розігріту поверхню.
2. З сала витоплюється жир, після цього прибираю його на тарілку. Цибуля чищу і нарізаю дрібними кубиками, відправляю його в казан.
3. Поки обсмажується цибуля, чищу і мою морквину, корінь селери, нарізаю все невеликими шматочками і відправляю в казан.
4. М'ясо мою і витираю серветками, потім нарізаю невеликими шматочками.
5. До овочів додаю мелену паприку, гарненько перемішую і готую ще кілька хвилин.
6. До обсмаженою овочам додаю нарізане м'ясо, перемішую і готую ще 10-15 хвилин.
7. Картоплю чищу і мою, нарізаю невеликими шматочками і викладаю на сковороду до решти інгредієнтів.
8. Через 2-3 хвилини після додавання картоплі вливаю гарячу воду, щоб вона покрила всі інгредієнти, посипаю кмином і тушу 20 хвилин на слабкому вогні.
9. Помідори мою і нарізаю кубиком, очищаю часник і нарізаю дрібно, закидаю все в казан, за смаком солю і готую ще близько півгодини.
10. Для галушок: в миску вбиваю яйцо, додаю воду і всипав борошно, замішую круте і туге тісто.
11. Скачують тісто в тонку ковбаску і нарізаю маленькими шматочками, які викладаю на піднос.
12. Додаю галушки за 5 хвилин до готовності страви, перемішую. Якщо спливли - значить вже готові.
13. Готову страву подаю до столу гарячим, обов'язково посипаю дрібно нарубаної петрушкою. Смачного!