Рецепт Бограч фото

Бограч
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Угорська кухня
М'ясо , Яловичина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Супи
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Ця страва угорської кухні дуже популярно в Західній Україні. Воно являє собою дуже ситне м'ясне блюдо з великою кількістю овочів. Розповідаю докладний рецепт, як приготувати бограч.

Опис приготування:

Бограч - це густий, насичений і дуже ситний м'ясний суп. Традиційний бограч готують в казані на відкритому вогні, але його можна зварити в домашніх умовах на плиті, проте, НЕ буде характерного запаху. Бограч подають як першу страву з хлібом або з гарніром з локшини та інше. Їдять його відразу після приготування, поки він ще гарячий.

  • Жир - 3 Ст. Ложки
  • Цибуля - 500 грам
  • Паприка - 1/4 склянки
  • Яловичина - 750 грам
  • Часник - 5 зубчиків
  • Перець - 2 штуки (червоний і жовтий)
  • Помідори - 2 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Картопля - 2 штуки
  • Бульйон яловичий - 5 склянок
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Сіль, перець - За смаком
бограч - фото крок 1
1. Вимийте і розріжте перці, видаліть мембрани і насіння, потім наріжте їх невеликими кубиками.
бограч - фото крок 2
2. Очистіть картопля, морква. Моркву наріжте кружальцями, картопля і томати -Невеликі кубиками.
бограч - фото крок 3
3. Вимийте м'ясо, наріжте його кубиками. Очистіть цибулю і наріжте його кубиками. Часник подрібніть.
бограч - фото крок 4
4. Розігрійте казан або каструлю з товстим дном, розтопіть жир, потім викладіть цибулю і додайте паприку.
бограч - фото крок 5
5. Перемішайте все вміст і готуйте 5-7 хвилин.
бограч - фото крок 6
6. В казанок додайте яловичину і часник. Перемішайте і обсмажуйте на середньому вогні 5-7 хвилин.
бограч - фото крок 7
7. Всипте раніше очищений і подрібнений червоний, жовтий перці.
бограч - фото крок 8
8. Перемішайте акуратно все вміст зверху вниз, щоб овочі на розпалися.
бограч - фото крок 9
9. В казанок додайте картоплю, томати і морква.
бограч - фото крок 10
10. Влийте бульйон, за смаком посоліть і поперчіть, додайте лавровий лист. Доведіть вміст до кипіння і зменшіть вогонь, варите 40-50 хвилин.
бограч - фото крок 11
11. Готову страву виходить густим і наваристим, при необхідності додайте ще спецій і сіль.
бограч - фото крок 12
12. Подавайте блюдо відразу після приготування з шматочком білого хліба. Смачного!

Схожі рецепти