Венгерский бограч
(покроковий рецепт з фото)
Одне з найбільш знаменитих страв угорської кухні - бограч, або вограч-гуляш. Чудове і смачне блюдо. Можна приготувати і вдома, і на багатті в поході або на дачі.
В переводе бограч гуляш - це їжа пастухів, приготована в казані. Спочатку це блюдо було турецьким, поки одного разу помилково в нього не було всипати велику кількість паприки. Це сподобалося угорцям і з тих давніх пір блюдо стало національним. Класичний рецепт угорського бограча зовсім нескладний. Найголовніше - приготувати його на вогні і в казанку. Тоді, приготований на природі та з запахом димку, він буде неймовірно смачний. Приготувати угорський бограч можна і в домашніх умовах, в цьому вам допоможе рецепт страви з фото. Готуйте і насолоджуйтеся результатом!
- Яловичина або телятина - 1 кілограм
- Цибуля - 1-2 штук (невеликих)
- Морква - 2-3 штук (середнього розміру)
- Паприка мелена - 2-3 Ст. Ложок
- Картопля - 600 грам
- Помідор - 1 штука (великий)
- Перець болгарський - 2 штуки
- Smalec - 80 грам
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Кмин - 1-2 Щепоток
- Зелень кропу, петрушки - 30 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
Нагріваємо казан або гусятницю, розтоплюємо смалець і на ньому обсмажуємо очищений і нарізаний лук.
Коли цибуля стане золотистим, всипаємо паприку і буквально хвилину обсмажуємо.
Моркву чистимо і нарізаємо. Додаємо до цибулі і продовжуємо обсмажувати на невеликому вогні. Не забуваємо помішувати.
Нарізаємо м'ясо шматочками середньої величини і хвилин 10 обсмажуємо з овочами. Потім заливаємо водою так, щоб вона покривала м'ясо. Додаємо кмин і тушкуємо на маленькому вогні під кришкою практично до готовності.
Картоплю чистимо і нарізаємо на кубики. Додаємо в казан до м'яса, яке вже практично готове.
Нарізаємо помідор і болгарський перець. Викладаємо все в казан, солимо і перчимо.
Готуємо хвилин 15.
Готуємо хвилин 15.
Все перемішуємо, додаємо гілочку петрушки або кропу і готуємо під кришкою ще хвилин 15. Потім прибираємо казан з вогню і даємо страві настоятися ще хоча б хвилин 20-30.