Гуляш угорський з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Гуляш з яловичини придумали в Угорщині. Ця страва там неймовірно популярне. Воно являє собою щось середнє між звичним для нас супом і м'ясним гуляшем. Блюдо виходить наваристим.
Якщо вам цікаво, як приготувати гуляш угорський з яловичини, то просто прочитайте цей рецепт. Він обов'язково стане вашим улюбленим. Таким ситним блюдом можна нагодувати всю сім'ю. Якщо гуляш будуть їсти діти, то краще не кладіть у нього гострий перець чилі.
- Яловичина - 400 грам
- Цибуля - 300 грам
- Часник - 6 зубчиків
- Картопля - 3 штуки
- Морква - 1 штука
- Перець болгарський - 2 штуки
- Помідор - 1 штука
- Перець чилі - 1 штука
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Паприка - 30 грам (солодка)
- Кмин - 30 грам (мелений)
- Koriandr - 5 грам (мелений)
- Сіль, перець - За смаком
Очистіть ріпчасту цибулю, промийте його і обсушити. Потім гострим ножем нарубати лук на маленькі кубики. У каструлі розігрійте олію, викладіть в неї цибулю. Обсмажте його до прозорості.
Часничок також очистіть від лушпиння і нарубати якомога дрібніше. При бажанні, ви можете натерти часник на дрібній тертці або пропустити його через прес. Додайте часник до цибулі.
Всі сухі спеції перемішайте в піалі, всипте їх в каструлю з цибулею і часником. Ретельно перемішайте всі інгредієнти лопаткою.
Шматок яловичини помийте під проточною водою і обсушити паперовими рушниками, зріжте ножем плівки і жилки. Наріжте м'ясо на шматочки середнього розміру, викладіть в каструлю до решти інгредієнтів. Перемішайте і накрийте кришкою. Гасіть на маленькому вогні п'ятнадцять хвилин.
У каструлю додайте ложку томатної пасти. Помідори вимийте і наріжте кубиками. Відправте їх в каструлю. Якщо ви не любите помідори з шкіркою, то зніміть її, обшпаривши томати окропом.
Помийте і почистіть моркву з картоплею. Потім наріжте коренеплоди кубиками і додайте їх до решти інгредієнтів. Влийте в каструлю дві склянки гарячої води. Посоліть і накрийте кришкою. Варіть двадцять хвилин.
Розріжте на навпіл стручок гострого перцю чилі і киньте його в гуляш. Якщо ви не любите надто гострі страви, то не розрізайте стручок, а покладіть його цілком.
Солодкий перець вимийте і розріжте, видаліть у нього насіння, нарубати овоч квадратиками. Щоб гуляш виглядав красиво, беріть перець різних кольорів. Покладіть перчик в каструлю, варіть гуляш ще п'ятнадцять хвилин.
Готову страву розкладіть по тарілках. У кожну додайте трохи дрібно нарубаної зелені. Подавайте гуляш гарячим.