Рецепт Голубці по-закарпатськи фото

Голубці по-закарпатськи
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Турецька кухня
М'ясо, Овочі, Капуста, Фарш, Крупи, Мал
Дієтичне харчування, ПП рецепти
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Голубці

На Закарпатті це блюдо вважається традиційним і представлено не тільки на домашній кухні, але навіть в найколоритніших ресторанах. Його особливість в грибному соусі, в якому гасять голубці.

У різних країнах рецепти голубців різняться, а в кулінарних книгах їх незліченна кількість. Такі голубці по-закарпатськи відрізняються додаванням грибів в соус і незвичайної нарізкою м'яса. В даному рецепті використовуються відбивні зі свинини, які загортаються з рисом в капустяний лист.

  • Фарш - 700 грам
  • Капуста - 1 штука
  • Гриби - 300 грам
  • Томатна паста - 40 грам
  • Крем - 40 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Сіль і приправи - За смаком
голубці по-закарпатськи - фото крок 1
1. Для початку нам потрібно розібратися з капустою. Відправляємо качан в окріп і по черзі знімаємо листи. Тим часом можна відварити до напівготовності рис.
голубці по-закарпатськи - фото крок 2
2. Нарізаємо дрібно гриби і відправляємо на сковороду смажитися до готовності. В кінці смаження додамо дрібно нарізану цибулю і томатну пасту. Прожарюємо і додаємо 300 мл води, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Поки гаситься соус, нарізаємо м'ясо і трохи відбиваємо. Це незвичайний спосіб приготування голубців, оскільки традиційно використовується фарш.
голубці по-закарпатськи - фото крок 3
3. Загортаємо начинку таким чином: на капустяний лист кладемо відбивну, зверху рис і загортаємо конвертиком.
голубці по-закарпатськи - фото крок 4
4. Складаємо голубці в каструлю або жаровню. На дно кладемо лавровий лист, часник і перець горошком.
голубці по-закарпатськи - фото крок 5
5. Соус можна готувати двома способами - з додаванням борошна і без неї. Заливаємо наші голубці і ставимо гаситися до готовності.
голубці по-закарпатськи - фото крок 6
6. Ось такі у нас вийшли голубці по-закарпатськи в домашніх умовах. До них можна приготувати гарнір або подавати як самостійне блюдо.

Схожі рецепти