Голубці по-закарпатськи
(покроковий рецепт з фото)
На Закарпатті це блюдо вважається традиційним і представлено не тільки на домашній кухні, але навіть в найколоритніших ресторанах. Його особливість в грибному соусі, в якому гасять голубці.
У різних країнах рецепти голубців різняться, а в кулінарних книгах їх незліченна кількість. Такі голубці по-закарпатськи відрізняються додаванням грибів в соус і незвичайної нарізкою м'яса. В даному рецепті використовуються відбивні зі свинини, які загортаються з рисом в капустяний лист.
- Фарш - 700 грам
- Капуста - 1 штука
- Гриби - 300 грам
- Томатна паста - 40 грам
- Крем - 40 грам
- Цибуля - 1 штука
- Сіль і приправи - За смаком
1. Для початку нам потрібно розібратися з капустою. Відправляємо качан в окріп і по черзі знімаємо листи. Тим часом можна відварити до напівготовності рис.
2. Нарізаємо дрібно гриби і відправляємо на сковороду смажитися до готовності. В кінці смаження додамо дрібно нарізану цибулю і томатну пасту. Прожарюємо і додаємо 300 мл води, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Поки гаситься соус, нарізаємо м'ясо і трохи відбиваємо. Це незвичайний спосіб приготування голубців, оскільки традиційно використовується фарш.
3. Загортаємо начинку таким чином: на капустяний лист кладемо відбивну, зверху рис і загортаємо конвертиком.
4. Складаємо голубці в каструлю або жаровню. На дно кладемо лавровий лист, часник і перець горошком.
5. Соус можна готувати двома способами - з додаванням борошна і без неї. Заливаємо наші голубці і ставимо гаситися до готовності.
6. Ось такі у нас вийшли голубці по-закарпатськи в домашніх умовах. До них можна приготувати гарнір або подавати як самостійне блюдо.