Рецепт Грузинський шашлик фото

Грузинський шашлик
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Овочі , Птах , Курка , Куряче філе
Вегетаріанське харчування , ПП рецепти
На обід , На вечерю , На природу
Гарячі страви , Шашлик
Кількість порцій: 6
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Грузини в м'ясі знають толк. Не дарма в їхній кухні так багато гарячих м'ясних страв. Я все більше знайомлюся з їх кулінарією, і з вами теж хочу поділитися моїми новими улюбленими рецептами.

Опис приготування:

Ось один з них. Сьогодні хочу розповісти, як приготувати грузинський шашлик. Вся сіль тут полягає в маринаді. Він островатий, з додаванням часнику і томатної пасти. А спеції надають м'ясу дуже пікантний смак. Я вибрала для запікання куряче філе. Але можна спробувати і свинину. Просто їй потрібно буде довше бути на вогні.

  • Куряче філе - 1 кілограм
  • Вода - 0, 5 L
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Барбарис - 1 Чайна ложка
  • Koriandr - 1 Чайна ложка
  • Сумах - 1 Чайна ложка
  • Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
  • Сіль - За смаком
  • Часник - 2 зубчики
грузинський шашлик - фото крок 1
Куряче філе вимийте, ображати в нього шкіру, обсушити. Наріжте курочку порційними шматочками.
грузинський шашлик - фото крок 2
Покладіть м'ясо в глибоку тарілку. Додайте до нього всі спеції: барбарис, перець, koriandr, сумах, цукор, сіль. Також додайте подрібнений часник.
грузинський шашлик - фото крок 3
Потім влийте до курки томатну пасту з соєвим соусом. Втирайте маринад в м'ясо.
грузинський шашлик - фото крок 4
Потім залийте в тарілку воду. Перемішайте інгредієнти. Залиште філе в такому положенні маринуватися в холодильнику на ніч.
грузинський шашлик - фото крок 5
Шматочки курки надіньте на шампури або шпажки.
грузинський шашлик - фото крок 6
Запікайте шашлик на мангалі до готовності. Смачного!

Схожі рецепти