Грузинський шашлик
(покроковий рецепт з фото)
Грузини в м'ясі знають толк. Не дарма в їхній кухні так багато гарячих м'ясних страв. Я все більше знайомлюся з їх кулінарією, і з вами теж хочу поділитися моїми новими улюбленими рецептами.
Ось один з них. Сьогодні хочу розповісти, як приготувати грузинський шашлик. Вся сіль тут полягає в маринаді. Він островатий, з додаванням часнику і томатної пасти. А спеції надають м'ясу дуже пікантний смак. Я вибрала для запікання куряче філе. Але можна спробувати і свинину. Просто їй потрібно буде довше бути на вогні.
- Куряче філе - 1 кілограм
- Вода - 0, 5 L
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Барбарис - 1 Чайна ложка
- Koriandr - 1 Чайна ложка
- Сумах - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Часник - 2 зубчики
Куряче філе вимийте, ображати в нього шкіру, обсушити. Наріжте курочку порційними шматочками.
Покладіть м'ясо в глибоку тарілку. Додайте до нього всі спеції: барбарис, перець, koriandr, сумах, цукор, сіль. Також додайте подрібнений часник.
Потім влийте до курки томатну пасту з соєвим соусом. Втирайте маринад в м'ясо.
Потім залийте в тарілку воду. Перемішайте інгредієнти. Залиште філе в такому положенні маринуватися в холодильнику на ніч.
Шматочки курки надіньте на шампури або шпажки.
Запікайте шашлик на мангалі до готовності. Смачного!