Гречка під соусом
(покроковий рецепт з фото)
Хороший варіант для пісного вечері. Гречка прекрасно гармонує з томатним соусом. Також подавайте її зі свіжими овочами, зеленню.
В мультиварці варимо гречану кашу. На сковороді тушкуємо томатний соус зі свіжих томатів, часнику, цибуля і зелений. Для густоти додаємо трохи борошна.
- Гречана крупа - 1 Склянка
- Вода - 2 склянки
- Сіль - 0.5 чайних ложки (без гірки)
- Помідор - 600 грам
- Цибуля - 1-2 штуки
- Зелень - 1 пучок
- Борошно - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Часник - 1-2 зубчиків
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Орегано - 1 щіпка
- Цукор - 1 щіпка
Приготуємо продукти. Овочі очищаємо і моєму.
Гречку необхідно перебрати і промити до чистої води.
Залити водою. Посолити і поставити вариться на режим "каша" . Час за замовчуванням.
Помідори обдаємо окропом, щоб було легше зняти шкірку, після охолоджуємо в холодній воді.
Помідори ріжемо маленьким кубиками.
Ріжемо дрібно цибулю, часник і зелень.
На рослинному маслі обсмажуємо цибулю до напівготовності.
Додаємо помідори й тушкуємо до м'якості.
У майже готовий соус додаємо борошно (розведену в малій кількості води), сіль, цукор, орегано, зелень, часник. Перемішуємо і тушкуємо до загустіння.
Соус готовий.
Гречка готова.
В тарілочку кладемо порцію каші, поливаємо соусом. Подаємо до столу в гарячому вигляді. Приємного!