Рецепт Баранина під соусом фото

Баранина під соусом
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
М'ясо, Ягоди, Баранина, Чорниця, Брусниця
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Щоб смачно приготувати баранину, потрібен хороший соус. Мені подобається баранина під соусом з брусниці та чорниці. Ягоди з кислинкою чудово поєднуються з соковитим м'ясом. Рецепт простий і доступний!

Вашій увазі пропоную класичний рецепт приготування баранини під соусом. Чорничний соус ідеально підходить до м'яса баранчика, попередньо обсмаженого і запеченого в брусничним соку. Блюдо цілком повноцінне, так що можна обійтися без гарніру, замінивши його свіжими овочами та зеленню. Хай щастить!

  • Баранина - 500 грам
  • Брусниця - 400 грам
  • Чорниця - 400 грам
  • Лимон - 1/2 штуки
  • Сіль і перець - 1 За смаком
  • Мускатний горіх - 1 За смаком
  • Зелень - 1 За смаком (для прикраси)
баранина під соусом - фото крок 1
Промийте брусницю, залийте ягоди невеликою кількістю води і поставте на мінімальний вогонь.
баранина під соусом - фото крок 2
Варимо, поки ягоди не лопнуть.
баранина під соусом - фото крок 3
Протираємо через сито і відставляємо в сторону.
баранина під соусом - фото крок 4
Баранину промийте, обсушити і порізати порційними шматочками.
баранина під соусом - фото крок 5
Солимо і перчимо м'ясо, потім обсмажуємо на рослинному маслі до красивого золотистого кольору.
баранина під соусом - фото крок 6
Перекладаємо баранину у жароміцних форму, заливаємо соком брусниці. Відправляємо в розігріту духовку на 20 хвилин.
баранина під соусом - фото крок 7
Промиту чорницю перетворюємо в пюре за допомогою блендера. Додаємо лимонний сік, сіль і трохи мускатного горіха. Варимо на повільному вогні, помішуючи, до загустіння соусу.
баранина під соусом - фото крок 8
Знімаємо соус з вогню, кидаємо жменю свіжої брусниці.
баранина під соусом - фото крок 9
Подаємо баранину до столу разом з соусом, зеленню і овочами. Смачного!

Схожі рецепти