Баранина під соусом
(покроковий рецепт з фото)
Щоб смачно приготувати баранину, потрібен хороший соус. Мені подобається баранина під соусом з брусниці та чорниці. Ягоди з кислинкою чудово поєднуються з соковитим м'ясом. Рецепт простий і доступний!
Вашій увазі пропоную класичний рецепт приготування баранини під соусом. Чорничний соус ідеально підходить до м'яса баранчика, попередньо обсмаженого і запеченого в брусничним соку. Блюдо цілком повноцінне, так що можна обійтися без гарніру, замінивши його свіжими овочами та зеленню. Хай щастить!
- Баранина - 500 грам
- Брусниця - 400 грам
- Чорниця - 400 грам
- Лимон - 1/2 штуки
- Сіль і перець - 1 За смаком
- Мускатний горіх - 1 За смаком
- Зелень - 1 За смаком (для прикраси)
Промийте брусницю, залийте ягоди невеликою кількістю води і поставте на мінімальний вогонь.
Варимо, поки ягоди не лопнуть.
Протираємо через сито і відставляємо в сторону.
Баранину промийте, обсушити і порізати порційними шматочками.
Солимо і перчимо м'ясо, потім обсмажуємо на рослинному маслі до красивого золотистого кольору.
Перекладаємо баранину у жароміцних форму, заливаємо соком брусниці. Відправляємо в розігріту духовку на 20 хвилин.
Промиту чорницю перетворюємо в пюре за допомогою блендера. Додаємо лимонний сік, сіль і трохи мускатного горіха. Варимо на повільному вогні, помішуючи, до загустіння соусу.
Знімаємо соус з вогню, кидаємо жменю свіжої брусниці.
Подаємо баранину до столу разом з соусом, зеленню і овочами. Смачного!