Рецепт Баранина з м'ятним соусом фото

Баранина з м'ятним соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Зелень, М'ята, Баранина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Блюдо з неймовірним смаком і ароматом - баранина з м'ятним соусом. Такий делікатес ви зможете приготувати в домашніх умовах всього лише за 1 час, при наявності свіжого м'яса молодого ягняти.

Щоб страву з баранини не мало специфічний для цього м'яса запах, при його приготуванні додають м'яту. Можна подати запечену баранину з м'ятним соусом і насолодитися відмінним смаком такого блюда разом зі своїми рідними. Для запікання вибирайте частина задньої ноги ягняти - в ній більше м'яса і вона виходить більш соковитою, ніжною на смак.

  • Баранина - 400 грам
  • М'ята - 1 пучок(4-5 стебел)
  • Петрушка - 1 пучок(3-4 гілочки)
  • Перець болгарський зелений - 1 штука
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Гірчиця в зернах - 2 Ст. Ложки
  • Сік лимонний - 1 Чайна ложка
  • Приправа для м'яса - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 2 щіпки
баранина з м'ятним соусом - фото крок 1
Підготуйте зазначені продукти. Промийте баранину і зріжте з м'яса всі жили, плівки.
баранина з м'ятним соусом - фото крок 2
Прогрійте сковороду, влийте на неї рослинне масло. Баранину промокніть паперовою серветкою і викладіть в масло. Обсмажте протягом 3-4 хвилин до рум'яності з обох сторін.
баранина з м'ятним соусом - фото крок 3
Розігрійте духовку до 220 градусів, викладіть обсмажене м'ясо в форму або на деко і запечіть приблизно 35-40 хвилин.
баранина з м'ятним соусом - фото крок 4
В цей час очистіть зелений болгарський перець від насіння, зрізавши кришечку. Промийте його і наріжте невеликими кубиками в чашу подрібнювача.
баранина з м'ятним соусом - фото крок 5
Додайте туди ж зернову гірчицю, промиті гілочки свіжої м'яти, влийте лимонний сік і всипте сіль. Викладіть гілочки свіжої петрушки або кропу.
баранина з м'ятним соусом - фото крок 6
Подрібніть все протягом 3-4 хвилин, перетворюючи в ароматний соус.
баранина з м'ятним соусом - фото крок 7
Викладіть гарячу баранину з духовки на тарілку або на блюдо, полийте м'ятним соусом і відразу ж подайте до столу, нарізаючи вже на столі порційними шматочками. За бажанням можна доповнити подачу сметаною будь-якої жирності, соусом "айоли", часниковим соусом.

Схожі рецепти