Баранина з м'ятним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Блюдо з неймовірним смаком і ароматом - баранина з м'ятним соусом. Такий делікатес ви зможете приготувати в домашніх умовах всього лише за 1 час, при наявності свіжого м'яса молодого ягняти.
Щоб страву з баранини не мало специфічний для цього м'яса запах, при його приготуванні додають м'яту. Можна подати запечену баранину з м'ятним соусом і насолодитися відмінним смаком такого блюда разом зі своїми рідними. Для запікання вибирайте частина задньої ноги ягняти - в ній більше м'яса і вона виходить більш соковитою, ніжною на смак.
- Баранина - 400 грам
- М'ята - 1 пучок(4-5 стебел)
- Петрушка - 1 пучок(3-4 гілочки)
- Перець болгарський зелений - 1 штука
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Гірчиця в зернах - 2 Ст. Ложки
- Сік лимонний - 1 Чайна ложка
- Приправа для м'яса - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 2 щіпки
Підготуйте зазначені продукти. Промийте баранину і зріжте з м'яса всі жили, плівки.
Прогрійте сковороду, влийте на неї рослинне масло. Баранину промокніть паперовою серветкою і викладіть в масло. Обсмажте протягом 3-4 хвилин до рум'яності з обох сторін.
Розігрійте духовку до 220 градусів, викладіть обсмажене м'ясо в форму або на деко і запечіть приблизно 35-40 хвилин.
В цей час очистіть зелений болгарський перець від насіння, зрізавши кришечку. Промийте його і наріжте невеликими кубиками в чашу подрібнювача.
Додайте туди ж зернову гірчицю, промиті гілочки свіжої м'яти, влийте лимонний сік і всипте сіль. Викладіть гілочки свіжої петрушки або кропу.
Подрібніть все протягом 3-4 хвилин, перетворюючи в ароматний соус.
Викладіть гарячу баранину з духовки на тарілку або на блюдо, полийте м'ятним соусом і відразу ж подайте до столу, нарізаючи вже на столі порційними шматочками. За бажанням можна доповнити подачу сметаною будь-якої жирності, соусом "айоли", часниковим соусом.