Рецепт Биточки під соусом фото

Биточки під соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня , Уральська кухня
М'ясо , Фарш , Крупи , Мал
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , Для дітей
Гарячі страви , Биточки
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ці чудові апетитні биточки під соусом в домашніх умовах стануть відмінним обідом або вечерею для всієї родини. Соковиті і ніжні, вони чудово підійдуть до будь-якого гарніру.

Опис приготування:

Це дуже ситний варіант биточків під соусом. При бажанні можна додавати і інші овочі - солодкий перець, кабачок або свіжі помідори, наприклад. Чим більше овочів ви будете використовувати, тим соковитіше буде блюдо.

  • Фарш - 600 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Мал - 100 грам
  • Вівсяні пластівці - 2-3 Ст. Ложок
  • Цибулина - 2 штуки
  • Часник - 2-4 зубчиків
  • Морква - 1 штука
  • Томат - 0.5 склянки
  • Зелень - За смаком
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Спеції - За смаком
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
биточки під соусом - фото крок 1
1. Для приготування фаршу необхідно пропустити через м'ясорубку м'ясо (можна поєднувати свинину і яловичину або курку, наприклад). Подрібнити часник і свіжу зелень. Мал відварити до напівготовності, а пластівці залити окропом. Посолити і поперчити все за смаком, додати улюблені спеції та сушені трави (в даному випадку використовуються коріандр, базилік, орегано і паприки). Вбити яйце і як слід все перемішати.
биточки під соусом - фото крок 2
2. Жароміцних форму змастити олією (дно і бортики). Вологими руками з фаршу сформувати биточки і викласти їх у форму. Відправити в розігріту духовку приблизно на півгодини.
биточки під соусом - фото крок 3
3. А тим часом можна приступити до готування соусу. Очистити цибулю і нарізати його тонкими півкільцями. Викласти його на сковороду з невеликою кількістю рослинного масла і обсмажити до прозорості.
биточки під соусом - фото крок 4
4. Очистити моркву і натерти її на терці. Додати на сковороду до цибулі і обсмажувати до м'якості. Потім влити томат (сік або паста. Для любителів гостренького можна додати аджику або подрібнений гострий перець). Довести до кипіння, посолити трохи.
биточки під соусом - фото крок 5
5. Дістати форму з духовки і вилити зверху соус. Запікати биточки під соусом близько 10 хвилин (в залежності від їх розміру час може бути збільшено). Перед подачею можна посипати щіпкою свіжої зелені. Дуже ситно, ароматний і смачний.

Схожі рецепти