Биточки під соусом
(покроковий рецепт з фото)
Ці чудові апетитні биточки під соусом в домашніх умовах стануть відмінним обідом або вечерею для всієї родини. Соковиті і ніжні, вони чудово підійдуть до будь-якого гарніру.
Це дуже ситний варіант биточків під соусом. При бажанні можна додавати і інші овочі - солодкий перець, кабачок або свіжі помідори, наприклад. Чим більше овочів ви будете використовувати, тим соковитіше буде блюдо.
- Фарш - 600 грам
- Яйце - 1 штука
- Мал - 100 грам
- Вівсяні пластівці - 2-3 Ст. Ложок
- Цибулина - 2 штуки
- Часник - 2-4 зубчиків
- Морква - 1 штука
- Томат - 0.5 склянки
- Зелень - За смаком
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Спеції - За смаком
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
1. Для приготування фаршу необхідно пропустити через м'ясорубку м'ясо (можна поєднувати свинину і яловичину або курку, наприклад). Подрібнити часник і свіжу зелень. Мал відварити до напівготовності, а пластівці залити окропом. Посолити і поперчити все за смаком, додати улюблені спеції та сушені трави (в даному випадку використовуються коріандр, базилік, орегано і паприки). Вбити яйце і як слід все перемішати.
2. Жароміцних форму змастити олією (дно і бортики). Вологими руками з фаршу сформувати биточки і викласти їх у форму. Відправити в розігріту духовку приблизно на півгодини.
3. А тим часом можна приступити до готування соусу. Очистити цибулю і нарізати його тонкими півкільцями. Викласти його на сковороду з невеликою кількістю рослинного масла і обсмажити до прозорості.
4. Очистити моркву і натерти її на терці. Додати на сковороду до цибулі і обсмажувати до м'якості. Потім влити томат (сік або паста. Для любителів гостренького можна додати аджику або подрібнений гострий перець). Довести до кипіння, посолити трохи.
5. Дістати форму з духовки і вилити зверху соус. Запікати биточки під соусом близько 10 хвилин (в залежності від їх розміру час може бути збільшено). Перед подачею можна посипати щіпкою свіжої зелені. Дуже ситно, ароматний і смачний.