Биточки з гарбузом під червоним цибульним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Чому б не урізноманітнити звичайні м'ясні биточки іншими складовими? Сьогодні я вирішила додати до м'яса гарбуз і вівсяні пластівці. А запікати наші биточки будемо разом з смачним соусом.
З ці блюдом відкритий простір для Вашої фантазії. Замість гарбуза можете сміливо додавати будь-які сезонні овочі: на початку літа це можуть бути кабачки, восени - гарбуз, а в міжсезоння - картопля або морква.
- Фарш м'ясний - 800 грам
- Мал - 5 Ст. Ложок
- Вівсяні пластівці - 3 Ст. Ложки
- Куряче яйце - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Гарбуз - 250 грам
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Зелень - 1 пучок
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (соус)
- Томатна паста - 100 грам (соус)
- Smalec - 100 грам (соус)
- Гарбуз - 30 грам (соус)
1. До фаршу додайте яйце, терту гарбуз, вівсяні пластівці і ошпарений рис.
2. Додати сіль, поперчіть і добре перемішайте.
3. Сформуйте невеликі биточки і викладіть у жароміцних форму. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин.
4. Лук наріжте пір'ям, гарбуз натріть на тертці.
5. Обсмажте цибулю з гарбузом близько 5 хвилин.
6. Додайте часник і томатну пасту. Тушкуйте все разом.
7. Викладіть на биточки соус і запікайте ще 15 хвилин.
8. Смачного!