Рецепт Гречка з курочкою під сиром фото

Гречка з курочкою під сиром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка , Крупи , Гречка
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 15 хв.

Здавалося б, ну чим може здивувати звичайна гречка? головне знати, як правильно і з чим її приготувати. Ось, наприклад, спробуйте такий варіант приготування гречки з куркою і сиром.

Опис приготування:

Блюдо з розряду"просто і смачно" . Беріть будь-яку частину курочки. Можна додати до страви обсмажені грибочки і ароматну свіжу зелень. Гречку не потрібно окремо відварювати, вона відмінно приготується в духовці разом з куркою. Блюдо дуже нагадує запіканку.

  • Куряче м'ясо - 750 грам
  • Гречана крупа - 2 склянки
  • Крем - 100 грам
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Цибулина - 2 штуки
  • Твердий сир - 100 грам
  • Хміль-сунелі - За смаком
  • Часник - 3 часточки
  • Сіль - За смаком
  • Зелень - За смаком
1
Промийте гречану крупу і перекладіть її в форму для випікання, попередньо змащену олією.
2
Промийте, очистіть і наріжте цибулину, подрібніть часник і зелень, додайте овочі поверх гречаної крупи.
3
Наступним шаром покладіть помиті і нарізані невеликими шматочками куряче м'ясо, посипте хмелі-сунелі.
4
Полийте сметаною курку і влийте в гарячу підсолену воду, щоб вона покрила шар гречки. Натріть твердий сир на крупній тертці і посипте зверху блюдо.
5
Запікайте в духовці при температурі 180-200 градусів протягом 1 години до утворення скоринки золотистого кольору. Смачного!

Схожі рецепти