Гречка з курочкою під сиром
(покроковий рецепт з фото)
Здавалося б, ну чим може здивувати звичайна гречка? головне знати, як правильно і з чим її приготувати. Ось, наприклад, спробуйте такий варіант приготування гречки з куркою і сиром.
Блюдо з розряду "просто і смачно" . Беріть будь-яку частину курочки. Можна додати до страви обсмажені грибочки і ароматну свіжу зелень. Гречку не потрібно окремо відварювати, вона відмінно приготується в духовці разом з куркою. Блюдо дуже нагадує запіканку.
- Куряче м'ясо - 750 грам
- Гречана крупа - 2 склянки
- Крем - 100 грам
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Цибулина - 2 штуки
- Твердий сир - 100 грам
- Хміль-сунелі - За смаком
- Часник - 3 часточки
- Сіль - За смаком
- Зелень - За смаком
1
Промийте гречану крупу і перекладіть її в форму для випікання, попередньо змащену олією.
2
Промийте, очистіть і наріжте цибулину, подрібніть часник і зелень, додайте овочі поверх гречаної крупи.
3
Наступним шаром покладіть помиті і нарізані невеликими шматочками куряче м'ясо, посипте хмелі-сунелі.
4
Полийте сметаною курку і влийте в гарячу підсолену воду, щоб вона покрила шар гречки. Натріть твердий сир на крупній тертці і посипте зверху блюдо.
5
Запікайте в духовці при температурі 180-200 градусів протягом 1 години до утворення скоринки золотистого кольору. Смачного!