Лазанья з курочкою
(покроковий рецепт з фото)
Для всіх шанувальників знаменитої італійської лазаньї хочу запропонувати дуже цікавий, зовсім нескладний, апетитний варіант її приготування з курячим філе і ніжним шпинатом. Цікаво? Тоді на кухню.
Цей приголомшливий рецепт, як приготувати лазанью з курочкою я обов'язково рекомендую на замітку всім любителям експериментувати з класичними стравами. Без традиційного томатного соусу, але від цього не менш соковита і апетитна, лазіння напевно доведеться вам до смаку. Шпинат тут додає особливу родзинку, так що раджу взяти на замітку рецепт.
- Куряче філе - 700 грам
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2-4 зубчиків
- Шпинат - 300 грам
- Rikotta - 200 грам
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Листи лазаньї - За смаком (кількість залежить від розміру форми)
- Моцарелла - 400 грам
- Пармезан - 50-100 грам
- Вершкове масло - 120 грам
- Молоко - 3.5 склянки
- Борошно - 0.5 склянки
- Сіль і спеції - За смаком
1. Для початку очистіть і подрібніть цибулю з часником. На сковороді розігрійте трохи рослинного масла і обсмажте цибулю до легкого золотистого кольору, помішуючи.
2. А поки обсмажується цибуля, вимийте, обсушити і наріжте дрібними кубиками куряче філе. Викладіть на сковороду.
3. Додайте сіль, перець, ароматні спеції за смаком. Акуратно перемішайте і смажте на середньому вогні.
4. Вимийте і висушіть шпинат, відправте його на сковороду до курочку. На середньому вогні млоїте все разом до м'якості шпинату. Після зніміть сковороду.
5. У глибокій мисці розімніть рикотту або інший м'який сир.
6. Додайте подрібнену свіжу зелень.
7. До сиру викладіть курочку зі шпинатом. Ретельно перемішайте - і все, начинка для лазаньї готова.
8. Тепер можна зробити традиційний соус Бешамель. У сотейнику розтопіть вершкове масло.
9. Додайте борошно, ретельно перемішайте, щоб не утворилися грудочки.
10. Помішуючи, тонкою цівкою вливайте молоко.
11. Додати сіль су, додайте мускатний горіх для аромату. Помішуючи, Уваров трохи. Після зніміть з вогню.
12. Саме час збирати лазанью. Розігрійте духовку до 180 градусів, підготуйте жароміцних форму. Викладіть на дно листи лазаньї.
13. Далі - начинку. Все залежить від висоти вашої форми, Ви можете зробити 2-3 або 6 шарів, наприклад.
14. Полийте соусом.
15. І prisиpyte тертон motsarelloy (можна взяти і будь-який інший сир).
16. Далі знову повторіть шари в потрібній послідовності. Спочатку - листи лазаньї.
17. Потім - начинка з соусом і сиром.
18. Останніми викладіть листи.
19. І змастіть їх як слід залишками соусу "бешамель" . Надішліть форму в духовку, запікайте страву близько півгодини.
20. Після дістаньте форму, присипте верх лазаньї тертим пармезаном і відправте форму назад в духовку.
21. Ось така апетитна лазіння з курочкою вийшла в результаті. Смачно і зовсім нескладно.