Graavilohi
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.
Нескладну і приголомшливо смачну закуску з скандинавської кухні хочу запропонувати вам на замітку. Я покажу, як приготувати граавілохі - червону рибку в сухому маринаді і зелені. Рекомендую рецепт!
Опис приготування:
Якщо переводити це складне слово дослівно, то вийде закопаний лосось. "Закапувати" ми його будемо в сіль і кріп, а також укро харчовою плівкою. З мінімумом турбот у вас вийде апетитна рибка, яка стане чудовою закускою, інгредієнтом для салату або навіть основною стравою. Якщо ви любите червону рибу, варто придивитися до цього рецепту.
- Філе лосося - 700-800 грам (або сьомги)
- Сіль - 1/4 склянки
- Цукор - 4 Ст. Ложки (навпіл: білий і коричневий)
- Насіння фенхелю - 1 Чайна ложка
- Кріп - 1 пучок
1. Рибку очистіть від кісточок. Поділіть на два однакових шматочка.
2. З'єднайте сіль, цукор і фенхель. Викладіть рибку, присипте отриманою сумішшю і подрібненим кропом.
3. Зверху - другий шматочок лосося і знову сіль, цукор, фенхель і зелень.
4. Накрийте рибку харчовою плівкою, зверху встановіть невеликий прес. Залиште рибку в холодильнику на 2 діб.
5. От і все, ми зробили граавілохі.
Наріжте рибку тоненькими скибочками і подавайте до столу.
Смачного!
Наріжте рибку тоненькими скибочками і подавайте до столу.
Смачного!