Рецепт Graavilohi фото

Graavilohi
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Фінська кухня , Шведська кухня
Лосось , Риба та морепродукти
ПП рецепти
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Фуршет
Солоне
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

Нескладну і приголомшливо смачну закуску з скандинавської кухні хочу запропонувати вам на замітку. Я покажу, як приготувати граавілохі - червону рибку в сухому маринаді і зелені. Рекомендую рецепт!

Опис приготування:

Якщо переводити це складне слово дослівно, то вийде закопаний лосось. "Закапувати" ми його будемо в сіль і кріп, а також укро харчовою плівкою. З мінімумом турбот у вас вийде апетитна рибка, яка стане чудовою закускою, інгредієнтом для салату або навіть основною стравою. Якщо ви любите червону рибу, варто придивитися до цього рецепту.

  • Філе лосося - 700-800 грам (або сьомги)
  • Сіль - 1/4 склянки
  • Цукор - 4 Ст. Ложки (навпіл: білий і коричневий)
  • Насіння фенхелю - 1 Чайна ложка
  • Кріп - 1 пучок
Graavilohi - фото крок 1
1. Рибку очистіть від кісточок. Поділіть на два однакових шматочка.
Graavilohi - фото крок 2
2. З'єднайте сіль, цукор і фенхель. Викладіть рибку, присипте отриманою сумішшю і подрібненим кропом.
Graavilohi - фото крок 3
3. Зверху - другий шматочок лосося і знову сіль, цукор, фенхель і зелень.
Graavilohi - фото крок 4
4. Накрийте рибку харчовою плівкою, зверху встановіть невеликий прес. Залиште рибку в холодильнику на 2 діб.
Graavilohi - фото крок 5
5. От і все, ми зробили граавілохі.
Наріжте рибку тоненькими скибочками і подавайте до столу.
Смачного!

Схожі рецепти