Суп з червоної риби з вершками
(покроковий рецепт з фото)
Блюдо "лохікейтто" - це фінська кухня. Я розповім, як приготувати суп з червоної риби з вершками за мотивами цієї страви. Потрібно всього лише кілька інгредієнтів, а сам метод приготування простий.
Головні інгредієнти - це лосось, надає супу красивий колір і казковий аромат, жирні вершки, від яких суп набуває ніжну, шовковисту і красиву текстуру і, нарешті, кріп, доводить до досконалості поєднання ароматів морепродуктів і трав. Суп з червоної риби з вершками говорить сам за себе, його неможливо не любити!
- Свіже філе лосося - 1 кілограм
- Картопля - 1 кілограм
- Морква - 2 штуки
- Лук-пориста - 2 штуки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Кріп свіжий - 1/2 пучка
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
- Вода - 1, 5-2 L
- Вершки - 200-300 мілілітрів(20% жирності)
1
Всі овочі і зелень почистіть, промийте і наріжте цибулю-порей - кільцями, картопля - кубиками, кріп - дрібно, а моркву натріть на крупній тертці.
2
Філе лосося промийте і наріжте кубиками.
3
У товстостінній посуді (казань або wtyatnïce) розтопіть на середньому вогні вершкове масло, додайте нарізану цибулю-порей і обсмажуйте, помішуючи, 8 хвилин, поки цибуля не стане напівпрозорим і золотистим.
4
Додайте до риби бульйон або воду, картопля, морква, чорний перець і сіль. Доведіть суп до кипіння і варіть 10 хвилин, поки овочі не будуть повністю готові.
5
Додайте шматочки лосося і варіть близько 5 хвилин, поки лосось не звариш.
6
Влийте жирні вершки, покладіть лавровий лист, перемішайте суп і варіть ще близько 2-х хвилин.
7
Прямо перед подачею на стіл додайте дрібно нарізаний кріп і подавайте суп гарячим. Смачного!