Рецепт Юшка з червоної риби з вершками фото

Юшка з червоної риби з вершками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Лосось , Риба та морепродукти , Червона риба
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Веганські страви
На обід
Супи , Вуха
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо вам захотілося дійсно дуже смачного, багатого супу - юшка з червоної риби з вершками до ваших послуг. Виходить дуже густий, наваристий, насичений у смакову плані і ситний супчик.

Опис приготування:

Для мене не існує кращого супу холодної пізно восени або взимку, ніж навариста юшка з червоної риби з вершками. А якщо ще й супчик НЕ розігрітий, і свіжий, тільки що приготовлений…

  • Філе лосося - 750 грам
  • Картопля - 750 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Вершки жирні - 1, 5 склянки
  • Крохмаль картопляний - 3 Ст. Ложки
  • Лист лавровий - 3 штуки
  • Масло оливкове - 2-3 Ст. Ложок
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Лимон - 1/2 штуки
  • Зелень петрушки (пучок) - 1/2 штуки
  • Сіль, перець - За смаком
  • Вода - 3 L
юшка з червоної риби з вершками - фото крок 1
Підготуємо всі необхідні інгредієнти, зелень - помиємо, картопля - чистий, якщо риба з кістками - то видалимо кісточки і залишимо тільки філе.
юшка з червоної риби з вершками - фото крок 2
У каструлі розігріваємо оливкове масло, кидаємо в неї дрібно нарізану цибулю. Обсмажуємо на середньому вогні до м'якості, 3-4 хвилини.
юшка з червоної риби з вершками - фото крок 3
Коли цибуля розм'якне - додаємо в каструлю воду.
юшка з червоної риби з вершками - фото крок 4
Доводимо до кипіння, додаємо лавровий лист.
юшка з червоної риби з вершками - фото крок 5
Очищену картоплю нарізаємо кубиками і теж додаємо в суп.
юшка з червоної риби з вершками - фото крок 6
Варимо суп до напівготовності картоплі (близько 7 хвилин), потім додаємо в каструлю великими шматочками нарізану рибу.
юшка з червоної риби з вершками - фото крок 7
Варимо на середньому вогні ще хвилин 5, після чого додаємо в каструлю вершки.
юшка з червоної риби з вершками - фото крок 8
Крохмаль розводимо в 1-2 ст.Л. Води і додаємо в суп. Варимо ще 5-7 хвилин до набуття супом потрібної густоти.
юшка з червоної риби з вершками - фото крок 9
Коли суп по густоті стане таким, як ви любите, додайте в каструлю столову ложку вершкового масла. Коли масло розтане (практично відразу ж), знімаємо каструлю з вогню.
юшка з червоної риби з вершками - фото крок 10
Додаємо в каструлю сік половини лимона (по бажанню).
юшка з червоної риби з вершками - фото крок 11
Також додаємо в каструлю дрібно посічену зелень петрушки.
юшка з червоної риби з вершками - фото крок 12
Солимо до смаку.
юшка з червоної риби з вершками - фото крок 13
Додаємо мелений чорний перець.
юшка з червоної риби з вершками - фото крок 14
Перемішуємо - і все, юшка з червоної риби з вершками готова!
юшка з червоної риби з вершками - фото крок 15
Подаємо в гарячому вигляді.

Схожі рецепти