Юшка з червоної риби з вершками
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам захотілося дійсно дуже смачного, багатого супу - юшка з червоної риби з вершками до ваших послуг. Виходить дуже густий, наваристий, насичений у смакову плані і ситний супчик.
Для мене не існує кращого супу холодної пізно восени або взимку, ніж навариста юшка з червоної риби з вершками. А якщо ще й супчик НЕ розігрітий, і свіжий, тільки що приготовлений…
- Філе лосося - 750 грам
- Картопля - 750 грам
- Цибулина - 1 штука
- Вершки жирні - 1, 5 склянки
- Крохмаль картопляний - 3 Ст. Ложки
- Лист лавровий - 3 штуки
- Масло оливкове - 2-3 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Лимон - 1/2 штуки
- Зелень петрушки (пучок) - 1/2 штуки
- Сіль, перець - За смаком
- Вода - 3 L
Підготуємо всі необхідні інгредієнти, зелень - помиємо, картопля - чистий, якщо риба з кістками - то видалимо кісточки і залишимо тільки філе.
У каструлі розігріваємо оливкове масло, кидаємо в неї дрібно нарізану цибулю. Обсмажуємо на середньому вогні до м'якості, 3-4 хвилини.
Коли цибуля розм'якне - додаємо в каструлю воду.
Доводимо до кипіння, додаємо лавровий лист.
Очищену картоплю нарізаємо кубиками і теж додаємо в суп.
Варимо суп до напівготовності картоплі (близько 7 хвилин), потім додаємо в каструлю великими шматочками нарізану рибу.
Варимо на середньому вогні ще хвилин 5, після чого додаємо в каструлю вершки.
Крохмаль розводимо в 1-2 ст.Л. Води і додаємо в суп. Варимо ще 5-7 хвилин до набуття супом потрібної густоти.
Коли суп по густоті стане таким, як ви любите, додайте в каструлю столову ложку вершкового масла. Коли масло розтане (практично відразу ж), знімаємо каструлю з вогню.
Додаємо в каструлю сік половини лимона (по бажанню).
Також додаємо в каструлю дрібно посічену зелень петрушки.
Солимо до смаку.
Додаємо мелений чорний перець.
Перемішуємо - і все, юшка з червоної риби з вершками готова!
Подаємо в гарячому вигляді.