Лосось малосольний
(покроковий рецепт з фото)
Лосось малосольний - одна з найкращих закусок під горілочку, які мені доводилося куштувати. Якщо намічається горілчане застілля - спробуйте приготувати, не пошкодуєте!
Червона риба, як і червона ікра - це делікатес по визначенню, а якщо це малосольний лосось, дбайливо приготований господарем будинку заздалегідь і поставлений на стіл в якості закуски під горілочку - то це взагалі казка. Справді, важко з чимось порівняти естетичне задоволення, отримується від закушування горілки малосольні лососем Та й взагалі, в принципі, закуска відмінна - варто взяти на замітку.
- Лосось - 1, 5 кілограма
- Сіль велика - 40 грам
- Цукровий пісок - 60 грам
- Пучок кропу - 1 штука
- Пучок петрушки - 1 штука
- Перець мелений - 10 грам
Ось - інгредієнти, з яких ми будемо готувати малосольного лосося.
Промиваємо філе лосося, очищаємо від шкірки (опціонально, можна поки залишити, а очистити вже після засолювання).
Дрібно рубаємо нашу зелень.
Кладемо рибу в зручну підходящу тару (у мене - форма для запікання), застелену пекарської папером. Щедро натираємо рибку сіллю, перцем і цукром.
Зверху присипаємо рибу зеленню.
Повністю загортаємо рибу в Пекарській папір (якщо ні - можна в фольгу).
Ставимо нашу рибку під прес десь на дві доби - нехай просаливается.
По закінченню цього часу дістаємо просолену рибку з пекарської папери і акуратно починаємо нарізати на шматочки. Я роблю це так - в лівій руці тримаю рибу, в правій тримаю ніж, і під кутом в 45 градусів підрізаю. Величина скибочок - щоб було зручно закушувати.
Нарізані шматочки малосольного лосося красиво сервіруємо і подаємо. Мммм…