Малосольний оселедець
(покроковий рецепт з фото)
На кожному святковому столі, особливо в холодну пору року, у всіх нас є оселедець, посипана цибулькою, чи не так? І щоб не купувати вже готовий продукт, приготуємо оселедець самостійно.
Смачну і ароматну оселедець можна приготувати в домашніх умовах за допомогою цього вельми простого рецепту. Справа ця не така й складна, зате результат вас безсумнівно порадує. Оселедець виходить ніжною і смачною, а ступінь просолкі регулюйте самі: чим довше риба буде перебувати в розсолі, тим солоніша вона буде з часом.
- Оселедець свіжоморожений - 2, 5 кілограма
- Вода - 1 літр
- Сіль - 5 Ст. Ложок
- Цукор - 2, 5 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 3 штуки
- Перець чорний горошком - 2/3 Ст. Ложки
- Koriandr - 1 Чайна ложка
Розморожуємо рибу, а поки займемося розсолом. Для цього наливаємо воду і додаємо всі спеції.
І нехай наш розсіл покипит хвилин 10. Потім поставимо остигати.
У розморожений риби відріжте голови і вичистіть нутрощі. Ретельно промиємо рибу.
Розрізаємо рибу на шматки і викладаємо в банку.
Банку краще брати з широким горлом, закладаємо рибу не до самого верху банки.
Заливаємо розсіл, потім трохи почекаємо, нехай розсіл розподілиться всередині. Потім ще додамо розсолу до самого верху банки.
Прикриємо банку кришкою і залишимо рибу на годину-півтора, а потім приберемо її в холодильник. Години через 4 можна пробувати. Якщо на ваш смак риба ще не досить просолилася, чекаємо ще годинку.
Нарізаємо рибку на шматочки, додаємо кільця цибулі, поливаємо маслом і насолоджуємося.