Малосольний харіус
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування малосольного харіуса. Дуже ніжна, приємна на запах, і дуже смачна риба.
Поданим рецептом риба готується дуже швидко, буквально хвилин через 10-30 блюдо готово. Найкраще подати з чорним хлібом.
- Харіус - 500 грам
- Сіль (велика) - 3 Ст. Ложки
- Часник - 4 зубчики (по бажанню)
1. Для приготування страви харіуса треба брати обов'язково свіжого. Акуратно розпорюють черевце, і щоб не зачепити жовчний міхур обережно випатрати нутрощі. У проточній холодній воді гарненько промиємо. Ножем ретельно зчищають луску.
2. Потім видаляємо зябра (засолюють так само і голову, її можна буде після додати в юшку).
3. Можна філевать тушку так само, як і будь-яку іншу рибу. Для експрес-засолювання тушку риби краще нарізати порційними шматочками, видаливши тільки хребет.
4. У велику миску складаємо шматочки риби. Посипаємо сіллю. Можна за бажанням додавати часник, нарізаний пелюстками. Але не варто забувати, що у харіуса дуже ніжне м'ясо, і тому, часник може бути зайвим. Все добре перемішуємо, можна каструлю з рибою просто потрясти. Хвилин на десять-тридцять залишаємо.
5. Блюдо готово. Подавати його краще з чорним хлібом.