Гострий сир в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Домашній сир не йде ні в яке порівняння з магазинним. У домашній не додають консерванти, зате вкладено дуже багато любові і турботи. А готується він легко, так що обов'язково варто спробувати!
Розповідаю, як приготувати гострий сир в домашніх умовах. Його можна робити з різними спеціями, з різними добавками. Я пропоную вам спробувати себе в якості сировара, і в цій справі нам допоможе простий рецепт приготування гострого сиру в домашніх умовах. За допомогою цього рецепта ми отримаємо солоний і гострий сир з запахом часнику, трав і перцю. Адже ви саме такий і хотіли приготувати? Я вас запевняю: у вас все вийде навіть з першого разу, і наступного разу ви будете готувати домашній сир, додаючи нові інгредієнти.
- Кефір - 1 літр
- Молоко - 1 літр
- Яйце - 2-3 штук
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Сода харчова - 1 Чайна ложка
- Часник - 2-3 зубчиків
- Гострий перець - 1/3 чайних ложки (сушений)
- Паприка сушена - 2 чайних ложки
- Зелень кропу, петрушки - 20 грам (по парочці гілочок)
Помиємо і дрібно нарізаємо зелень, почистимо і подрібни часник. У склянці змішаємо яйця, гострий перець і паприку.
Наливаємо в каструлю молоко і кефір, ставимо на плиту і на середньому вогні нагріваємо, весь час помішуючи. До кипіння не доводити!
Коли на поверхні почнуть з'являтися бульбашки, вливаємо в каструлю суміш яєць з паприкою і гострим перцем, інтенсивно розмішуємо. Потім помішувати вже спокійніше і чекаємо, коли наша суміш закипить.
Варимо хвилин 8-10. За цей час повинна відокремитися сироватка. Можна дістати шматочок згустку і спробувати на щільність. Комусь подобається ніжніший сир, кому-то - щільніший. Якщо вам потрібна більш щільна консистенція - проваріть сир ще пару хвилин.
Знімаємо каструлю з вогню, додаємо подрібнений часник і зелень, знову перемішуємо.
Беремо друшляк, вистилає його марлею, складеної в декілька шарів. Виливаємо вміст каструлі в друшляк і проціджуємо сир. Можна зверху притиснути чимось, щоб сироватка швидше відійшла. Ми залишаємо хвилин на 20-30. Додатково віджимаємо руками - і у нас виходить ось така маса.
Розкришимо наш грудочку, додамо сіль і соду, добре перемішати міксером. Потім перекладаємо сир в будь-яку коробку або миску, щільно утрамбовують і прикриваємо. Ставимо в холодильник мінімум на 3 годину. От і все.