Голубці в пароварці
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі досить простий рецепт голубців в пароварці з пекінської капусти. Соковита начинка в найніжнішої "шубі" - відмінний варіант для корисного обіду або вечері.
В рецепт приготування голубців в пароварці використовувати можна курку, свинину чи яловичину. Замість пекінської капусти можна взяти білокачанну або савойскую, наприклад.
- Капуста - 1 штука
- М'ясо - 500 грам
- Мал - 250 грам
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Насамперед необхідно поставити варити в підсоленій воді рис, не доводячи його до готовності. Тим часом можна зайнятися капустою. Акуратно відокремити листочки, намагаючись їх не пошкодити.
2. Щоб голубці в пароварці в домашніх умовах були м'якими, у капустяного листя краще видалити жорсткі краю, намагаючись не пошкодити листочок.
3. У каструлі довести до кипіння воду і відправити туди листя на пару хвилин. Потім відкинути на друшляк і остудити.
4. Поки остигає капуста, можна зайнятися начинкою. М'ясо вимити, обсушити і пропустити через м'ясорубку. Очистити цибулю, часник і морква. Подрібнити і з'єднати з м'ясом і остиглим рисом. Посолити і поперчити за смаком, все ретельно перемішати.
5. На листочок викласти трохи начинки і акуратно загорнути. Класичний рецепт голубців в пароварці можна доповнити також солодким перцем або спеціями за смаком.
6. Коли все голубці згорнуті, їх можна викласти в чашу пароварки і відправити готуватися. Подавати до столу їх можна з томатним або сметанним соусом, присипавши свіжою зеленню або кунжутом, наприклад.