Ледачі голубці в пароварці
(покроковий рецепт з фото)
Ліниві голубці - одне з найпопулярніших страв на нашому обідньому столі. Давайте сьогодні приготуємо їх в пароварці. Блюдо виходить соковитим, ніжним, смачним і дієтичним.
Такі голубці можна приготувати з будь-якого м'яса. Але якщо ви хочете, щоб страва була дійсно дієтичне, беріть телятину, курку, індичку або нежирну свинину.
- М'ясо - 500 грам (у мене телятина)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Батон білий - 70 грам
- Рис відварний - 3 Ст. Ложки
- Морква - 1 штука
- Соняшникова олія - 20 мілілітрів
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Капуста білокачанна - 150 грам
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Підготуйте інгредієнти для приготування ледачих голубців.
Білу булку або батон замочити в холодній воді і відіжміть. Одну цибулину очистіть і помийте. Пропустіть через м'ясорубку батон і цибулю. У мене було трохи зеленої цибулі і я його теж використовувала.
Фарш посоліть за смаком і ретельно перемішайте до однорідної консистенції.
Додайте відварений рис.
Капусту дрібно наріжте і проваріть 7-8 хвилин. Після воду злийте, капусту остудіть і додайте у фарш, перемішайте.
З приготованого фаршу сформуйте довгасті голубці і викладіть в чашу пароварки.
Готуйте ліниві голубці на пару 15 хвилин.
Приготуйте соус для голубців. Моркву натріть на тертці, викладіть в сковороду з маслом. Тушіте 7-8 хвилин. Після додайте томатну пасту.
Додайте сіль і цукор за смаком.
Налийте трохи води і перемішайте соус.
Проваріть соус 7-8 хвилин і вимикайте.
Ледачі голубці в пароварці готові. Можна подавати до столу.