Фрікасе з кролика
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.
М'ясо кролика трохи прісне, тому в заправці фрикасе воно буде чудовим. Для фрикасе найкраще брати молодого кролика, щоб страва була ніжніше.
Опис приготування:
При приготуванні цієї страви можна використовувати різні суміші трав. Зверніть увагу на чебрець, наприклад. Деякі прянощі допоможуть посилити смак і урізноманітнити його. Кролик з вершками поєднується просто чудово. Якщо любите більше підливи, можна використовувати молоко (жирність не більше 2, 5%).
- Кролик - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Вершки - 150 грам
- Сіль і приправи - За смаком
1. Я зазвичай для цієї страви беру кролицю. Якщо купуєте м'ясо на фермі, постарайтеся купити молодого кролика. В іншому випадку, доведеться м'ясо вимочувати у воді (кроль, розведені на приватних фермах, часто мають специфічний запах). Обробляє тушку на невеликі шматки.
2. Обвалюють кожен шматок у борошні та спеціях. Краще відразу змішайте борошно з сіллю і приправою, а тільки після цього можна обвалювати м'ясо.
3. Відправляємо м'ясо смажитися. Ідеальною ємністю для цієї страви стане казан, але можна взяти посуд з товстим дном і стінками. Смажимо з усіх боків до рум'яної скоринки.
4. Тим часом нарізаємо цибулю і моркву.
5. Відправляємо овочі до кролику, смажимо і ретельно перемішуємо. Овочі повинні повністю приготуватися.
6. Заливаємо вершками або молоком середньої жирності. Додаємо лавровий лист і накриваємо кришкою. Тушкуємо м'ясо до повної готовності на слабкому вогні. На це йде близько години часу.
7. Поки готується фрикасе з кролика в домашніх умовах, можна зробити гарнір. Зверніть увагу, що з цією стравою відмінно поєднується кукурудзяна або каша з пшона, а також всіма улюблене картопляне пюре.