Фрікасе з кролика
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо кролика трохи прісне, тому в заправці фрикасе воно буде чудовим. Для фрикасе найкраще брати молодого кролика, щоб страва була ніжніше.
При приготуванні цієї страви можна використовувати різні суміші трав. Зверніть увагу на чебрець, наприклад. Деякі прянощі допоможуть посилити смак і урізноманітнити його. Кролик з вершками поєднується просто чудово. Якщо любите більше підливи, можна використовувати молоко (жирність не більше 2, 5%).
- Кролик - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Вершки - 150 грам
- Сіль і приправи - За смаком
1. Я зазвичай для цієї страви беру кролицю. Якщо купуєте м'ясо на фермі, постарайтеся купити молодого кролика. В іншому випадку, доведеться м'ясо вимочувати у воді (кроль, розведені на приватних фермах, часто мають специфічний запах). Обробляє тушку на невеликі шматки.
2. Обвалюють кожен шматок у борошні та спеціях. Краще відразу змішайте борошно з сіллю і приправою, а тільки після цього можна обвалювати м'ясо.
3. Відправляємо м'ясо смажитися. Ідеальною ємністю для цієї страви стане казан, але можна взяти посуд з товстим дном і стінками. Смажимо з усіх боків до рум'яної скоринки.
4. Тим часом нарізаємо цибулю і моркву.
5. Відправляємо овочі до кролику, смажимо і ретельно перемішуємо. Овочі повинні повністю приготуватися.
6. Заливаємо вершками або молоком середньої жирності. Додаємо лавровий лист і накриваємо кришкою. Тушкуємо м'ясо до повної готовності на слабкому вогні. На це йде близько години часу.
7. Поки готується фрикасе з кролика в домашніх умовах, можна зробити гарнір. Зверніть увагу, що з цією стравою відмінно поєднується кукурудзяна або каша з пшона, а також всіма улюблене картопляне пюре.