Рецепт Фрікасе з кролика у винному соусі фото

Фрікасе з кролика у винному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
М'ясо , Кролик
Дієтичне харчування
На вечерю , Романтична вечеря
Гарячі страви , Фрікасе
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 40 хв.

Хочу поділитися вишуканим, але простим рецептом фрикасе з кролика у винному соусі. Спробувала якось такий"делікатес" в ресторані і зрозуміла, що вдома смачніше виходить і дешевше! Спробуйте самі!

Опис приготування:

Цей класичний рецепт фрикасе з кролика у винному соусі я намагалася робити за всіма правилами французької кухні. Вийшло смачно, але наступного разу я буду бульйону додавати поменше, а вершків - побільше, щоб більш ніжне вийшло блюдо. Але це вже кому як подобається. Спробуйте і ви!

  • Кролик - 400 грам
  • Вода - 500 мілілітрів
  • Вершки - 150 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука (потрібен тільки жовток)
  • Перець горошком - 8 штук
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Борошно - 3 Ст. Ложки
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
  • Горошок свіжий - За смаком (можна консервований)
  • Вино біле - 0.5 склянки
фрікасе з кролика у винному соусі - фото крок 1
1. Кролика відваримо в 500 мл води з лавровим листом, перцем, однією морквою і цибулею. Солимо до смаку, варимо до готовності. Злийте відвар (не викидати! ), кролика остудити і наріжемо дрібно.
фрікасе з кролика у винному соусі - фото крок 2
2. Зробимо соус. Масло розтопити на сковороді, мука харчування. Коли мука стане золотистою, вливаємо вино, чекаємо, поки перекипить. Далі вливаємо вершки і лимонний сік. Спеції - за смаком.
фрікасе з кролика у винному соусі - фото крок 3
3. В останню чергу в киплячий соус тонкою цівкою вливається збитий яєчний жовток. Помішуйте, щоб він не згорнувся. Далі додамо горох, кролика, порізану моркву. Відразу ж вливаємо бульйон від кролика. Спеції - за смаком.
фрікасе з кролика у винному соусі - фото крок 4
4. Тушкуємо кілька хвилин разом. Коли соус закипів і загус, блюдо можна подавати!

Схожі рецепти