Фрикадельки по-мароканского
(покроковий рецепт з фото)
Фрикадельки по-мароканского - це смачне і поживне блюдо, яким можна легко нагодувати всю сім'ю. Головною його особливістю є те, що до складу входить картопля. Тому воно таке ніжне.
Щоб приготувати смачні фрикадельки, вам знадобиться якісний фарш. Він може бути курячим, свинячим або яловичим. Також ви можете приготувати фарш самостійно, прокрутивши м'ясо на м'ясорубці або подрібнивши в блендері. Щоб дізнатися, як приготувати фрикадельки по-мароканского, прочитайте цей рецепт.
- М'ясний фарш - 1 кілограм
- Картопля - 1 штука
- Панірувальні сухарі - 2 Ст. Ложки
- Курячий бульйон - 150 мілілітрів
- Томати у власному соку - 800 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Петрушка - За смаком
- Сіль, цукор, перець - За смаком
- Зіра - 1/2 чайних ложки
- Koriandr - 1/2 чайних ложки
- Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
- Запашний перець - 1/2 чайних ложки
Картопля вимийте і очистіть від шкірки. Наріжте його на шматочки і разом з листям петрушки перемеліть в блендері, але не до стану пюре.
Додайте до картоплі з петрушкою панірувальні сухарі, сіль, перець і м'ясний фарш. Все ретельно перемішайте і сформуйте з маси фрикадельки. Викладіть їх на деко, застелений фольгою. Запікайте в духовці при температурі двісті градусів півгодини.
Цибулю і часник очистіть, вимийте і наріжте на дрібні шматочки. У сковороді розігрійте олію, пасееруйте на ньому цибулю. Потім додайте часник і спеції, все ретельно перемішайте.
Консервовані помідори у власному соку розімніть виделкою і з'єднайте з курячим бульйоном. Вилийте суміш до цибулі з часником, додайте цукор і сіль. Гасіть соус десять хвилин.
Дістаньте з духовки фрикадельки і викладіть їх в соус. Прогрійте все трохи, викладіть в тарілки і подавайте блюдо до столу в гарячому вигляді.