Флорентійський пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Продовжуючи тему швидких і ситних сніданків, хочу запропонувати вам рецепт, як приготувати Флорентійський пиріг. Ситний і корисний шпинат, сметана і яйце - ось простий набір продуктів для його начинки.
На тонкому хрусткому тесті яйце, запечене зі шпинатом, - цікавий варіант швидкого сніданку. Для прискорення процесу використовуйте готове тісто, шпинат можна вибрати свіжий або заморожений, сметану можна замінити на 1 ст. L. Жирних вершків. Приємних вам клопоту на кухні!
- Тісто листкове - 250 грам (б / дріжджове)
- Яйце - 2-4 штук
- Жовток - 1 штука
- Шпинат - 200 грам (свіжозамороженої)
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком (мелений)
Підготуйте необхідні продукти. Шпинат і листкове тісто необхідно розморозити при кімнатній температурі. З шпинату відіжміть зайву рідину.
Тісто трохи розкачати. Зробіть ножем надрізи-бортики, відступаючи від краю по 1, 5 см. Змастіть бортики сумішшю жовтка і 1 ст. L. Води. Решту тіста наколи виделкою. Поставте заготовки в розігріту до 180 ° С духовку на 10 хвилин.
У сковороді розігрійте вершкове і оливкове масло і обсмажте шпинат протягом 2-3 хвилин. Додайте мускатний горіх, сіль і перець за смаком. Зніміть з вогню.
З'єднайте зі сметаною. Розкладіть начинку по запеченим заготівлях, не заходячи на бортики. Зверху розбийте по 1-2 яйця і відправте майбутній пиріг в духовку запікатися на 7 або 12 хвилин. Час запікання залежить від ваших уподобань по запіканню яйця.
Смачного!