Біфштекс більше флорентійський
(покроковий рецепт з фото)
Біфштекс по-флорентійський або Bistecca all Fiornentina готується з кілограмового шматка свіжого м'яса, зазвичай це так звана T-bone частина. Смажиться він на чавунній сковороді або на сковороді-гриль.
Для приготування біфштекса по-флорентійський знадобиться жароміцний сковорода, яку можна без проблем відправить в духовку.
Як приготувати біфштекс по-флорентійський?
1. Виберіть яловичину з холодильника і потримайте протягом години при кімнатній температурі. Потім м'ясо наріжте на шматки, товщиною 4, 5-5 см.
2. Увімкніть духовку нагріватися на 200 градусів.
3. Гарненько нагрійте сковороду з маслом (пару ложок) на високому вогні.
Відкрийте вікно в кухні, встаньте подалі від сковороди і щипцями викладіть м'ясо на центр сковороди. Смажте протягом 4 хвилин. Через 4 хвилини переверніть яловичину на іншу сторону. Поставте сковороду в розігріту до 200 градусів духовку ще на 6 хвилин. Вийти біфштекс середньої прожарювання.
4. Виберіть біфштекс з сковороди, покладіть на денце. Він повинен полежати і відпочити хвилин 6-7.
5. Наріжте біфштекс на шматочки, товщиною по 1, 5 см. Викладіть шматочки на прогріті тарілки. Збризніть бальзамічним оцтом і посипте крупною морською сіллю. Окремо подайте перець і часточки лимона.
Стейк готовий більше флорентійців!
Смачного!
- Яловичина - 1 кілограм
- Морська сіль - За смаком
- Мелений чорний перець - За смаком (грубого помелу)
- Масло оливкове - 3-4 Ст. Ложок
- Бальзамічний оцет - 3 Ст. Ложки
Як приготувати біфштекс по-флорентійський?
1. Виберіть яловичину з холодильника і потримайте протягом години при кімнатній температурі. Потім м'ясо наріжте на шматки, товщиною 4, 5-5 см.
2. Увімкніть духовку нагріватися на 200 градусів.
3. Гарненько нагрійте сковороду з маслом (пару ложок) на високому вогні.
Відкрийте вікно в кухні, встаньте подалі від сковороди і щипцями викладіть м'ясо на центр сковороди. Смажте протягом 4 хвилин. Через 4 хвилини переверніть яловичину на іншу сторону. Поставте сковороду в розігріту до 200 градусів духовку ще на 6 хвилин. Вийти біфштекс середньої прожарювання.
4. Виберіть біфштекс з сковороди, покладіть на денце. Він повинен полежати і відпочити хвилин 6-7.
5. Наріжте біфштекс на шматочки, товщиною по 1, 5 см. Викладіть шматочки на прогріті тарілки. Збризніть бальзамічним оцтом і посипте крупною морською сіллю. Окремо подайте перець і часточки лимона.
Стейк готовий більше флорентійців!
Смачного!