Рецепт Біфштекс більше флорентійський фото

Біфштекс більше флорентійський
(покроковий рецепт з фото)

Білоруська кухня
М'ясо, Яловичина
На обід, На вечерю, На святковий стіл, День народження, Новий рік, Різдво
Гарячі страви

Біфштекс по-флорентійський або Bistecca all Fiornentina готується з кілограмового шматка свіжого м'яса, зазвичай це так звана T-bone частина. Смажиться він на чавунній сковороді або на сковороді-гриль.

Для приготування біфштекса по-флорентійський знадобиться жароміцний сковорода, яку можна без проблем відправить в духовку.

Як приготувати біфштекс по-флорентійський?

1. Виберіть яловичину з холодильника і потримайте протягом години при кімнатній температурі. Потім м'ясо наріжте на шматки, товщиною 4, 5-5 см.

2. Увімкніть духовку нагріватися на 200 градусів.

3. Гарненько нагрійте сковороду з маслом (пару ложок) на високому вогні.

Відкрийте вікно в кухні, встаньте подалі від сковороди і щипцями викладіть м'ясо на центр сковороди. Смажте протягом 4 хвилин. Через 4 хвилини переверніть яловичину на іншу сторону. Поставте сковороду в розігріту до 200 градусів духовку ще на 6 хвилин. Вийти біфштекс середньої прожарювання.

4. Виберіть біфштекс з сковороди, покладіть на денце. Він повинен полежати і відпочити хвилин 6-7.

5. Наріжте біфштекс на шматочки, товщиною по 1, 5 см. Викладіть шматочки на прогріті тарілки. Збризніть бальзамічним оцтом і посипте крупною морською сіллю. Окремо подайте перець і часточки лимона.

Стейк готовий більше флорентійців!

Смачного!


  • Яловичина - 1 кілограм
  • Морська сіль - За смаком
  • Мелений чорний перець - За смаком (грубого помелу)
  • Масло оливкове - 3-4 Ст. Ложок
  • Бальзамічний оцет - 3 Ст. Ложки
Для приготування біфштекса по-флорентійський знадобиться жароміцний сковорода, яку можна без проблем відправить в духовку.

Як приготувати біфштекс по-флорентійський?

1. Виберіть яловичину з холодильника і потримайте протягом години при кімнатній температурі. Потім м'ясо наріжте на шматки, товщиною 4, 5-5 см.

2. Увімкніть духовку нагріватися на 200 градусів.

3. Гарненько нагрійте сковороду з маслом (пару ложок) на високому вогні.

Відкрийте вікно в кухні, встаньте подалі від сковороди і щипцями викладіть м'ясо на центр сковороди. Смажте протягом 4 хвилин. Через 4 хвилини переверніть яловичину на іншу сторону. Поставте сковороду в розігріту до 200 градусів духовку ще на 6 хвилин. Вийти біфштекс середньої прожарювання.

4. Виберіть біфштекс з сковороди, покладіть на денце. Він повинен полежати і відпочити хвилин 6-7.

5. Наріжте біфштекс на шматочки, товщиною по 1, 5 см. Викладіть шматочки на прогріті тарілки. Збризніть бальзамічним оцтом і посипте крупною морською сіллю. Окремо подайте перець і часточки лимона.

Стейк готовий більше флорентійців!

Смачного!

Схожі рецепти