Китайчі більше українські
(покроковий рецепт з фото)
Чинахи готують і в Україні і в інших країнах (грузія, Абхазія). Український варіант страви відрізняється видом грибів і незвичайної підливою.
Кількість порцій: 4
- Картопля - 5 штук
- Куряче м'ясо - 500 грам (немає файлу)
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Білі гриби - 100 грам (сушені)
- Томатний соус - За смаком (або томатний сік)
- Сіль, перець, гострий перець, паприка сушена - За смаком
Моркву натріть на терку.
Ріпчасту цибулю наріжте кубиками.
Куряче м'ясо наріжте невеликими шматочками.
Змішайте м'ясо курки з сіллю і спеціями. Перемішайте. Розігрійте сковороду з маслом, обсмажте м'ясо з усіх боків.
Обсмажене м'ясо розкладіть по горщикам.
На рослинному маслі обсмажити цибулю.
Поки цибуля смажиться, очистіть і наріжте кубиками картоплю.
До цибулі додайте моркву, обсмажте все разом.
У горщик, на м'ясо, викладаємо нарізану картоплю з розрахунку 1, 5-2 картоплину на 1 горщик.
Зверху на картоплю викладіть зажарку.
Білі гриби замочіть в окропі на 20 хвилин. Потім вийміть з настою. Промийте самі гриби під проточною водою. Залийте окропом і відварити (10-15 хвилин).
Нарізаємо гриби і викладаємо в кожен горщик.
Грибний настій процідіть через марлю. Змішайте з томатною пастою або томатним соком. В отриману рідину додайте сіль, спеції (чинахи досить гостре блюдо). Поставте рідина на вогонь, дайте закипіти. Киплячою рідиною залийте горщики так, щоб рівень води був вище рівня продуктів.
Поставте закриті горщики в духовку, запікайте близько 1, 5-2 годин при 200 градусах до готовності картоплі.