Українські кіфлікі
(покроковий рецепт з фото)
Смачна домашня випічка з витяжного тіста з макове-горіховою начинкою. Я б навіть сказала, спрощений варіант кіфліков для пісних днів. Давайте пробувати!
Зараз я покажу вам, як приготувати "українські кіфлікі" . Це пісна випічка з великою кількістю горіхів та маку, також для солодощі буду використовувати яблучний джем і цукрову пудру. Джем можна замінити на будь-який інший, але густий, щоб не розпливлася тісто. Пробуйте!
- Борошно пшеничне - 175 грам
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Вода - 100 мілілітрів
- Мак - 2 Ст. Ложки
- Грецькі горіхи - 100 грам
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
- Яблучне повидло - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія без запаху - 1 Ст. Ложка (для змазування кіфліков)
1. Підготуйте продукти для тіста і начинки. Також знадобиться додатково одна столова ложка рослинної олії для змазування кіфліков.
2. Просійте борошно, додайте дрібку солі і теплу воду. В процесі влийте масло. Замісити тісто.
3. Тісто має вийти м'яким і еластичним, не додавайте борошна більше, ніж належить. Загорніть його в пакет або плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
4. Розділити тісто 2 частини. Припудрите стіл борошном і розкачайте спочатку качалкою, наскільки це можливо, потім підніміть руками тісто і дуже обережно розтягуйте в різні боки, формуючи прямокутник.
5. Змастіть найтонше тісто повидлом, розподіліть половину горіхів, Мака, цукрової пудри. Іншу начинку залиште для другого рулету.
6. Поверніть обережно рулетик, змастіть рослинною олією і поріжте гострим ножем навскоси. Повторіть процедуру з іншим тестом і начинкою.
7. Увімкніть духовку на 200 градусів, деко змастіть маслом або застеліть пергаментом. Викладіть кіфлікі і відправте в духовку на 20-25 хвилин.
8. Українські кіфлікі готові, остудіть їх трохи і угощайтесь!
9. Приємного!