Кіфлікі по-селянськи
(покроковий рецепт з фото)
Kifliki (або Kipferl) переводяться як ріжки. Робляться швидко з сирного суфле і густого джему. Смачні як з молоком, так і з кавою або чаєм. Пригощайтеся!
Сьогодні я хочу запропонувати варіант, який відноситься до австрійської кухні, але з закарпатським ухилом. Робляться вони дуже просто і швидко, джем потрібен густий на ваш смак. Також можете додати в нього трохи свіжих ягід або сухофруктів. Тісто потрібно замішувати дуже швидко, воно повинно бути м'яким і не липким, але і не щільним. Якщо вийшло липким то досипьте борошном, якщо щільним додайте сметани. А також можна зробити тісто з вечора і покласти на ніч в холодильник. Якщо тісто стало твердим, то дайте йому трохи полежати при кімнатній t. Верх можете посипати цукровою пудрою або сумішшю какао і цукрової пудри. Найлегше це зробити за допомогою сита. Смачного!
- Борошно - 500 грам
- Крем 25% - 150 грам
- Вершкове масло - 250 грам
- Джем - 200 грам
- Цукрова пудра - За смаком