Рецепт Кіфлікі по-селянськи фото

Кіфлікі по-селянськи
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Австрійська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок
Випічка, Солодке, Рогалики

Kifliki (або Kipferl) переводяться як ріжки. Робляться швидко з сирного суфле і густого джему. Смачні як з молоком, так і з кавою або чаєм. Пригощайтеся!

Сьогодні я хочу запропонувати варіант, який відноситься до австрійської кухні, але з закарпатським ухилом. Робляться вони дуже просто і швидко, джем потрібен густий на ваш смак. Також можете додати в нього трохи свіжих ягід або сухофруктів. Тісто потрібно замішувати дуже швидко, воно повинно бути м'яким і не липким, але і не щільним. Якщо вийшло липким то досипьте борошном, якщо щільним додайте сметани. А також можна зробити тісто з вечора і покласти на ніч в холодильник. Якщо тісто стало твердим, то дайте йому трохи полежати при кімнатній t. Верх можете посипати цукровою пудрою або сумішшю какао і цукрової пудри. Найлегше це зробити за допомогою сита. Смачного!

  • Борошно - 500 грам
  • Крем 25% - 150 грам
  • Вершкове масло - 250 грам
  • Джем - 200 грам
  • Цукрова пудра - За смаком
кіфлікі по-селянськи - фото крок 1
Складові.
кіфлікі по-селянськи - фото крок 2
Натріть заморожене масло на крупній тертці, перетріть з борошном до дрібної крихти.
кіфлікі по-селянськи - фото крок 3
Додайте сметану і замісіть м'яке тісто. Приберіть його в поліетиленовий пакет і покладіть в холодильник на 2 годину.
кіфлікі по-селянськи - фото крок 4
Розкачайте в пласт товщиною в 4 мм. Розріжте на квадратики. Нанесіть на кожен джем рівним шаром.
кіфлікі по-селянськи - фото крок 5
Поверніть кожен квадрат в рулет, защіпніте зріз і зігніть навпіл.
кіфлікі по-селянськи - фото крок 6
Перекладіть на змащене деко і запікайте в гарячій духовці при t = 200* протягом 20 хвилин до золотистого кольору. Вийміть і дайте повністю охолонути. Засипте цукровою пудрою.
кіфлікі по-селянськи - фото крок 7
Смачного!

Схожі рецепти