Рецепт Млинці по-селянськи фото

Млинці по-селянськи
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Кисле молоко
Дієтичне харчування , ПП рецепти
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл , На сніданок , Полудень , Масляна
Випічка , Млинці
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 35 хв.

Пропоную простий рецепт тонких млинців на кислому молоці і на основі борошна млинців. Подавати такі млинці можна з начинкою або, доповнивши фруктами, ягодами, медом або сметаною. Вибирайте за смаком.

Опис приготування:

Тісто для млинців повинно бути рідким, щоб легко розтікається по гарячій сковороді і швидко пропеклося. Чим рідині тісто, тим тонше млинці.

Крохмаль не дає млинців прилипати до сковорідки.

  • Мука млина - 2 склянки
  • Яйця - 2 штуки
  • Кисле молоко - 300 мілілітрів
  • Вода тепла - 200-300 мілілітрів
  • Олія соняшникова - 50 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложка
млинці по-селянськи - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
млинці по-селянськи - фото крок 2
У миску вбиваємо яйця і додаємо сіль.
млинці по-селянськи - фото крок 3
Наливаємо кисле молоко і все збиваємо вінчиком.
млинці по-селянськи - фото крок 4
Насипаємо борошно і крохмаль. Перемішуємо вінчиком і порціями додаємо теплу воду. Консистенція тіста повинна бути однорідною і текучої.
млинці по-селянськи - фото крок 5
Додаємо олію і перемішуємо.
млинці по-селянськи - фото крок 6
Порцію тесту виливаємо на розігріту сковорідку, змащену олією. Смажимо з двох сторін до рум'яної скоринки.
млинці по-селянськи - фото крок 7
Прості сільські млинці готові. Подаємо з консервованими фруктами і горіхами. Смачного!

Схожі рецепти