Млинці по-селянськи
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную простий рецепт тонких млинців на кислому молоці і на основі борошна млинців. Подавати такі млинці можна з начинкою або, доповнивши фруктами, ягодами, медом або сметаною. Вибирайте за смаком.
Тісто для млинців повинно бути рідким, щоб легко розтікається по гарячій сковороді і швидко пропеклося. Чим рідині тісто, тим тонше млинці.
Крохмаль не дає млинців прилипати до сковорідки.
- Мука млина - 2 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Кисле молоко - 300 мілілітрів
- Вода тепла - 200-300 мілілітрів
- Олія соняшникова - 50 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
Підготуємо інгредієнти.
У миску вбиваємо яйця і додаємо сіль.
Наливаємо кисле молоко і все збиваємо вінчиком.
Насипаємо борошно і крохмаль. Перемішуємо вінчиком і порціями додаємо теплу воду. Консистенція тіста повинна бути однорідною і текучої.
Додаємо олію і перемішуємо.
Порцію тесту виливаємо на розігріту сковорідку, змащену олією. Смажимо з двох сторін до рум'яної скоринки.
Прості сільські млинці готові. Подаємо з консервованими фруктами і горіхами. Смачного!