Хліб по-селянськи
(покроковий рецепт з фото)
Приготування хліба по-селянськи - процес повільний! Проте результат виходить чудовий! Хліб має приємну консистенцію, неймовірний аромат і прекрасний смак! рекомендую приготувати.
До вашої уваги - класичний рецепт приготування хліба по-селянськи. З вечора приготуйте опару, а вранці замісіть тісто із зазначених інгредієнтів. Випікайте хліб в духовці приблизно 30 хвилин. Уже готовий хліб виходить дуже м'яким і смачним з хрусткою рум'яною скоринкою. Хай щастить!
- Опара - За смаком (вода - 150 м, борошно пшеничне - 250 м, сіль - 4 м, дріжджі свіжі - 1 м)
- Вода тепла - 190 грам
- Борошно пшеничне - 150 грам
- Борошно житнє - 50 грам
- Борошно пшеничне - 50 грам (цільнозерновий)
- Дріжджі свіжі - 3 грами
- Сіль - 5 грам
З вечора приготуйте опару. Змішайте всі компоненти і просійте в них борошно. Залиште опару на ніч в теплому місці під рушником.
Готуємо тісто. Розводимо дріжджі в теплій воді, просіюємо борошно, додаємо сіль. Вимішуємо тісто, додаємо опару. Ми залишаємо під плівкою на 1 час.
Через годину тісто потрібно обмять і залишити ще на 1 час.
Потім тісто розпластайте на столі і скрутіть втричі. Переверніть і ще раз поверніть втричі. Виходить конвертик, залиште його відпочити на 10 хвилин.
Формуємо з конвертика куля, викладаємо його швом вниз. Переміщаємо його на деко, рясно присипаємо борошном, робимо ножем надрізи. Ми залишаємо під харчовою плівкою на 1 час.
Випікаємо в духовці 10 хвилин, температура 220 градусів. Потім зменшуємо температуру до 200 градусів і випікаємо ще 20 хвилин. Смачного!