Пляцки українські
(покроковий рецепт з фото)
Неперевершені українські пляцки - це таке смакота, що словами не передати, потрібно обов'язково пробувати. Солодкі, ароматні і дуже красиві пляцки, легко прикрасять будь-який святковий стіл!
Хочу вам розповісти як приготувати пляцки українські в домашніх умовах. Умовно приготування можна розділити на кілька етапів. В першу чергу приготуйте коржі з різного тіста. При запіканні 4 виду тесту змішуються і утворюють красиві візерунки на випічці. Потім з різнокольорового желе і сметани робимо начинку. В самому кінці готуємо крем з вершків, молока і пудингу. Поєднавши всі разом - отримуємо чудові українські пляцки!
- Яйця - 9 штук
- Цукор - 2, 5 склянки
- Борошно - 2, 5 склянки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Масло рослинне - 1 Склянка
- Какао - 1 Ст. Ложка
- Вишневе желе - 1 штука (пакетик)
- Сухий мак - 3 Ст. Ложки
- Желе кольорове - 5 штук (для начинки)
- Крем - 400 грам
- Вершки - 0, 5 склянки
- Молоко - 0, 5 склянки
- Пудинг - 1 штука (білий шоколад)
Білки збийте в жорсткі піки. Потім додайте цукор, а також ванільний цукор.
Кладемо в білки борошно і додаємо масло рослинне. Все ретельно перемішуємо.
Тепер потрібно розділити тісто на 4 рівні частини. В першу частину тесту додаємо 4 яєчних жовтки і 2 ст. L. Борошна.
До другої частини тесту кладемо 1 ст.Л. Какао. Перемішуємо.
У третю частину тіста - 1 пакетик вишневого желе (для кольору). Розмішуємо.
У четверту частину тесту кладемо - 3 ст.Л. Сухого маку. Перемішуємо.
Форму 25х35 см, застелите папером для випічки. Довільно налити тісто з усіх чотирьох ємностей. Випікати в духовці 40-45 хвилин, температура 180 градусів.
Виходить такий корж, розрізаємо його на 2 пластини.
Готуємо начинку. Чотири пачки желе розчиніть в гарячій воді, окремо один від одного. Коли желе застигне - наріжте кубиками.
П'яту пачку желе розчинити, остудити і вилити в сметану. Потім додати кубики желе.
Маса перетворюється в холодець? відмінно, виливаємо її на корж і накриваємо другим коржем. Ставимо в холодильник.
Для крему з'єднуємо півсклянки вершків, півсклянки молока і 1 пачку пудингу "білий шоколад" . Збиваємо все до загустіння. Кремом змащуємо верхній корж пляцки. Зверху присипаємо шоколадними кульками.
Смачного!