Рецепт Пляцки українські фото

Пляцки українські
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Борошно , Яйця
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Рецепти для схуднення
Для дітей , На святковий стіл
Випічка
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Неперевершені українські пляцки - це таке смакота, що словами не передати, потрібно обов'язково пробувати. Солодкі, ароматні і дуже красиві пляцки, легко прикрасять будь-який святковий стіл!

Опис приготування:

Хочу вам розповісти як приготувати пляцки українські в домашніх умовах. Умовно приготування можна розділити на кілька етапів. В першу чергу приготуйте коржі з різного тіста. При запіканні 4 виду тесту змішуються і утворюють красиві візерунки на випічці. Потім з різнокольорового желе і сметани робимо начинку. В самому кінці готуємо крем з вершків, молока і пудингу. Поєднавши всі разом - отримуємо чудові українські пляцки!

  • Яйця - 9 штук
  • Цукор - 2, 5 склянки
  • Борошно - 2, 5 склянки
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Масло рослинне - 1 Склянка
  • Какао - 1 Ст. Ложка
  • Вишневе желе - 1 штука (пакетик)
  • Сухий мак - 3 Ст. Ложки
  • Желе кольорове - 5 штук (для начинки)
  • Крем - 400 грам
  • Вершки - 0, 5 склянки
  • Молоко - 0, 5 склянки
  • Пудинг - 1 штука (білий шоколад)
пляцки українські - фото крок 1
Білки збийте в жорсткі піки. Потім додайте цукор, а також ванільний цукор.
пляцки українські - фото крок 2
Кладемо в білки борошно і додаємо масло рослинне. Все ретельно перемішуємо.
пляцки українські - фото крок 3
Тепер потрібно розділити тісто на 4 рівні частини. В першу частину тесту додаємо 4 яєчних жовтки і 2 ст. L. Борошна.
пляцки українські - фото крок 4
До другої частини тесту кладемо 1 ст.Л. Какао. Перемішуємо.
пляцки українські - фото крок 5
У третю частину тіста - 1 пакетик вишневого желе (для кольору). Розмішуємо.
пляцки українські - фото крок 6
У четверту частину тесту кладемо - 3 ст.Л. Сухого маку. Перемішуємо.
пляцки українські - фото крок 7
Форму 25х35 см, застелите папером для випічки. Довільно налити тісто з усіх чотирьох ємностей. Випікати в духовці 40-45 хвилин, температура 180 градусів.
пляцки українські - фото крок 8
Виходить такий корж, розрізаємо його на 2 пластини.
пляцки українські - фото крок 9
Готуємо начинку. Чотири пачки желе розчиніть в гарячій воді, окремо один від одного. Коли желе застигне - наріжте кубиками.
пляцки українські - фото крок 10
П'яту пачку желе розчинити, остудити і вилити в сметану. Потім додати кубики желе.
пляцки українські - фото крок 11
Маса перетворюється в холодець? відмінно, виливаємо її на корж і накриваємо другим коржем. Ставимо в холодильник.
пляцки українські - фото крок 12
Для крему з'єднуємо півсклянки вершків, півсклянки молока і 1 пачку пудингу"білий шоколад" . Збиваємо все до загустіння. Кремом змащуємо верхній корж пляцки. Зверху присипаємо шоколадними кульками.
пляцки українські - фото крок 13
Смачного!

Схожі рецепти