Пляцки львівські
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не знайомі з традиційною випічкою західної України, дуже рекомендую ознайомиться. Пляцки - це дуже смачні солодкі тортики, в даному випадку, на основі Медово - макових коржів з кремом.
Перед вами класичний рецепт приготування пляцок львівських. Вони складаються з двох коржів і крему. На початку готується тісто на маковий корж, потім корж запікається в духовці. Таким же чином готуємо медовий корж. Крем для пляцок робиться на основі сметани, цукру і ванільного цукру. Коржі промазуємо кремом, ставимо в холодильник на просочення. Потім ріжемо на пляцки і прикрашаємо мигдальними горішками. Вдалого приготування!
- Мак - 120 грам
- Яйця - 8 штук(4 - медовий корж, 4 - маковий корж)
- Яблука - 200 грам (очищені )
- Манька - 5 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 75 грам
- Цукор - 300 грам(150 - маковий корж, 150 - медовий корж)
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Борошно - 1 Склянка
- Крем - 700 грам
- Ванільний цукор - 1 штука (пакетик)
- Мигдальний горіх - 10-12 штук
Готуємо маковий корж. Сухий мак подрібнюємо в кавомолці і змішуємо з розпушувачем і манкою.
Очищене від серцевини яблуко натираємо на тертці.
Міксером добре збийте яйця.
Додайте макову суміш і яблуко, ретельно перемішайте.
Застеліть деко папером для випічки, влийте макове тісто. Випікати в духовці 20 хвилин, температура 180 градусів.
Приготуємо медовий корж. Міксером збийте яйця з цукром, до пишної піни.
Злегка розігрійте в мікрохвильовці мед. Додайте соду, перемішайте.
Потім з'єднуємо яєчну і медову масу, просіюємо сюди ж борошно. Ретельно перемішуємо силіконової лопаткою. Отримане тісто виливаємо на деко, запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці, 20 хвилин.
Готовий крем. Сметану збийте з цукром і ванільним цукром до густоти. Цукор додавайте до смаку.
Перед тим як продовжити, переконайтеся, що коржі вже охололи. Розріжте медовий корж навпіл. Зверху промажьте кремом 3 отриманих коржа. Потім покладіть їх у такій послідовності: медовий-маковий-медовий. Бока також промажте кремом, поставте пляцок на ніч в холодильник, він повинен просочитися.
Розріжте великий пляцок на маленькі пляцки, верх прикрасьте мигдалем. Смачного!