Рецепт Пляцки львівські фото

Пляцки львівські
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Борошно , Яйця
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Рецепти для схуднення
На полуденок , На святковий стіл
Випічка
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо ви не знайомі з традиційною випічкою західної України, дуже рекомендую ознайомиться. Пляцки - це дуже смачні солодкі тортики, в даному випадку, на основі Медово - макових коржів з кремом.

Опис приготування:

Перед вами класичний рецепт приготування пляцок львівських. Вони складаються з двох коржів і крему. На початку готується тісто на маковий корж, потім корж запікається в духовці. Таким же чином готуємо медовий корж. Крем для пляцок робиться на основі сметани, цукру і ванільного цукру. Коржі промазуємо кремом, ставимо в холодильник на просочення. Потім ріжемо на пляцки і прикрашаємо мигдальними горішками. Вдалого приготування!

  • Мак - 120 грам
  • Яйця - 8 штук(4 - медовий корж, 4 - маковий корж)
  • Яблука - 200 грам (очищені )
  • Манька - 5 Ст. Ложок
  • Вершкове масло - 75 грам
  • Цукор - 300 грам(150 - маковий корж, 150 - медовий корж)
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 1 Склянка
  • Крем - 700 грам
  • Ванільний цукор - 1 штука (пакетик)
  • Мигдальний горіх - 10-12 штук
пляцки львівські - фото крок 1
Готуємо маковий корж. Сухий мак подрібнюємо в кавомолці і змішуємо з розпушувачем і манкою.
пляцки львівські - фото крок 2
Очищене від серцевини яблуко натираємо на тертці.
пляцки львівські - фото крок 3
Міксером добре збийте яйця.
пляцки львівські - фото крок 4
Додайте макову суміш і яблуко, ретельно перемішайте.
пляцки львівські - фото крок 5
Застеліть деко папером для випічки, влийте макове тісто. Випікати в духовці 20 хвилин, температура 180 градусів.
пляцки львівські - фото крок 6
Приготуємо медовий корж. Міксером збийте яйця з цукром, до пишної піни.
пляцки львівські - фото крок 7
Злегка розігрійте в мікрохвильовці мед. Додайте соду, перемішайте.
пляцки львівські - фото крок 8
Потім з'єднуємо яєчну і медову масу, просіюємо сюди ж борошно. Ретельно перемішуємо силіконової лопаткою. Отримане тісто виливаємо на деко, запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці, 20 хвилин.
пляцки львівські - фото крок 9
Готовий крем. Сметану збийте з цукром і ванільним цукром до густоти. Цукор додавайте до смаку.
пляцки львівські - фото крок 10
Перед тим як продовжити, переконайтеся, що коржі вже охололи. Розріжте медовий корж навпіл. Зверху промажьте кремом 3 отриманих коржа. Потім покладіть їх у такій послідовності: медовий-маковий-медовий. Бока також промажте кремом, поставте пляцок на ніч в холодильник, він повинен просочитися.
пляцки львівські - фото крок 11
Розріжте великий пляцок на маленькі пляцки, верх прикрасьте мигдалем. Смачного!