Рецепт Українські деруни фото

Українські деруни
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Гарячі страви , Млинці
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 35 хв.

Любителям простих, недорогих страв з картоплі хочу запропонувати дуже класний варіант, як приготувати українські деруни. Приголомшливо хрусткі, апетитні і неймовірно смачні! раджу спробувати!

Опис приготування:

Я дуже люблю це блюдо, адже швидко і з мінімуму інгредієнтів виходить ситний і смачний обід або вечерю. Подаються до столу деруни гарячими зі сметаною або соусом, наприклад. Відмінно підійде сюди соус на основі грибочків. Щоб консистенція дерунів була ніжнішою, картопля подрібнюють в блендері, але більш традиційний варіант - терка.

  • Картопля - 1 кілограм
  • Яйце - 1 штука
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Крем - 2 чайних ложки
  • Сіль - За смаком
  • Рослинна олія - За смаком (для смаження)
українські деруни - фото крок 1
1. Набір інгредієнтів невеликий і недорогий, так що це досить універсальне блюдо на кожен день.
українські деруни - фото крок 2
2. Очистіть і натріть на тертці картопля.
українські деруни - фото крок 3
3. Відразу ж додайте сік лимона (по бажанню), щоб картопля не темнів. Додайте сметану, борошно, сіль за смаком. Вбийте яйце. Все як слід перемішайте.
українські деруни - фото крок 4
4. На сковороді розігрійте олію. Ложкою викладайте масу на сковороду і смажте деруни з двох боків до рум'яної скоринки.
Смачного!

Схожі рецепти