Рецепт Флорентійський стейк фото

Флорентійський стейк
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
М'ясо, Яловичина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Стейк

Зараз я вас навчу готувати смачний флорентійський стейк в домаш умовах! Виходить дуже вишукане м'ясне блюдо - всім рекомендую спробувати і оцінити його по достоїнству. Пробуйте!

Не знаю звідки взялася така назва, але в книжці, де я знайшла цей рецепт, воно називалося саме так. Розповім і вам тепер, як приготувати флорентійський стейк в домашніх умовах. Скажу відверто - мені з усього страви найбільше "флорентійським" здався соус - чебрець і цедра лимона надають особливий італійський колорит всьому стейку. Смачно, рекомендую!

  • Яловичина - 1 кілограм
  • Масло оливкове - 2 чайних ложки
  • Паприка копчена - 1 Чайна ложка
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Чебрець - 1 Чайна ложка
  • Цедра лимону - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 40 грам
  • Вершки - 30 грам
флорентійський стейк - фото крок 1
1. М'ясо миємо, сушарка, натираємо паприкою і маслом, маринуємо як мінімум півгодини.
флорентійський стейк - фото крок 2
2. А тепер обсмажити з двох сторін на сильному вогні - повинна з'явиться товста скоринка.
флорентійський стейк - фото крок 3
3. Викладаємо на деко, додаємо шматочки часнику і запікаємо при 170 градусах півгодини. Коли часник вже стане м'яким - дістанемо його, а м'ясо тушкуємо далі до готовності.
флорентійський стейк - фото крок 4
4. Зробимо соус - з ним м'ясо належить подавати. Для соусу перетираємо печена часник, додамо масло і жирні вершки, а також цедру і чебрець. Перемішаємо до однорідності і залишимо в холодильнику.
флорентійський стейк - фото крок 5
5. І ось так виглядає наш готовий стейк! Подавайте з соусом!

Схожі рецепти