Флорентійський стейк
(покроковий рецепт з фото)
Зараз я вас навчу готувати смачний флорентійський стейк в домаш умовах! Виходить дуже вишукане м'ясне блюдо - всім рекомендую спробувати і оцінити його по достоїнству. Пробуйте!
Не знаю звідки взялася така назва, але в книжці, де я знайшла цей рецепт, воно називалося саме так. Розповім і вам тепер, як приготувати флорентійський стейк в домашніх умовах. Скажу відверто - мені з усього страви найбільше "флорентійським" здався соус - чебрець і цедра лимона надають особливий італійський колорит всьому стейку. Смачно, рекомендую!
- Яловичина - 1 кілограм
- Масло оливкове - 2 чайних ложки
- Паприка копчена - 1 Чайна ложка
- Часник - 2-3 зубчиків
- Чебрець - 1 Чайна ложка
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 40 грам
- Вершки - 30 грам
1. М'ясо миємо, сушарка, натираємо паприкою і маслом, маринуємо як мінімум півгодини.
2. А тепер обсмажити з двох сторін на сильному вогні - повинна з'явиться товста скоринка.
3. Викладаємо на деко, додаємо шматочки часнику і запікаємо при 170 градусах півгодини. Коли часник вже стане м'яким - дістанемо його, а м'ясо тушкуємо далі до готовності.
4. Зробимо соус - з ним м'ясо належить подавати. Для соусу перетираємо печена часник, додамо масло і жирні вершки, а також цедру і чебрець. Перемішаємо до однорідності і залишимо в холодильнику.
5. І ось так виглядає наш готовий стейк! Подавайте з соусом!