Рецепт М'ясо по-флорентійський фото

М'ясо по-флорентійський
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
М'ясо , Телятина
Рецепти для схуднення
На природу
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 40 хв.

Флорентійський біфштекс - це візитна картка тосканської кухні. Спробуємо приготувати м'ясо по-флорентійський з хорошою парної телятини вітчизняного виробництва - як в кращих будинках Тоскани

Опис приготування:

Телятина повинна бути відмінна - ніжна, нежирна, ароматна. Тільки найякісніше м'ясо можна приготувати по-флорентійський, тобто без додавання будь-яких приправ, спецій та ароматизаторів - воно їх не вимагає. Так що до вибору телятини поставтеся з усією відповідальністю Готувати блюдо потрібно на відкритому повітрі, хоча, в принципі, можна підкоригувати рецепт і приготувати страву в домашніх умовах.

Отже, рецепт м'яса по-флорентійський:

1. Промийте шматок м'яса, обережно обсушити рушником, а потім наріжте поперек волокон на великі шматки товщиною - не лякайтеся! - близько 4-5 сантиметрів. Різати тонше не має сенсу - м'ясо вийде сухим. І робити шматки маленькими теж, з аналогічної причини. Середня порція bistecca fiorentina в Італії важить від 800 грам і більше, але для середньостатистичного російського шлунка це, мабуть, забагато - так що напівкілограязиках шматків буде цілком достатньо. Їх в разі чого можна потім розрізати на менші порції, але я вас запевняю - робити це не доведеться. По перше, буде дуже смачно, а по-друге - м'ясо по-флорентійський їдять без гарніру, тільки зі свіжим хлібом і вином. Так що дрібнити немає сенсу.

2. Наступний етап - вугілля. Вони повинні бути дуже гарячими, з хорошим і сильним жаром, щоб поверхня м'яса майже моментально схопилася скоринкою, а м'якоть всередині залишилася ледь пропечене, ніжною. Соковитою і рожевої, як дівочий рум'янець Так що м'ясо викладайте на решітку, коли вугілля вже добре розкочегаряться, і смажте його хвилин за 5 з кожного боку.

3. Соус потрібно приготувати заздалегідь. Він теж гранично лаконічний - сіль, перець, оливкова олія і лимонний сік. Усе. Ніяких спецій, прянощів, приправок, а тим більше - боронь Боже! - майонезів і кетчупів. Тільки благородна простота перерахованих вище продуктів. Збийте їх сильними рухами віночка в повітряну, майже невагому емульсію і - на стіл!

4. Гарячі, ширяють, ароматні шматки телятини розкладіть по тарілках. Наріжте, а ще краще поламайте свіжий пшеничний хліб, розлийте по келихах прохолодне молоде вино. Поливайте м'ясо по-флорентійський соусом, запивайте вином і уявляйте, що ви в сонячній Італії…

Приємного апетиту!


  • Телятина - 2 кілограма
  • Сіль - - За смаком
  • Перець чорний мелений - - За смаком
  • Сік лимона - 1 штука
  • Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
Телятина повинна бути відмінна - ніжна, нежирна, ароматна. Тільки найякісніше м'ясо можна приготувати по-флорентійський, тобто без додавання будь-яких приправ, спецій та ароматизаторів - воно їх не вимагає. Так що до вибору телятини поставтеся з усією відповідальністю Готувати блюдо потрібно на відкритому повітрі, хоча, в принципі, можна підкоригувати рецепт і приготувати страву в домашніх умовах.

Отже, рецепт м'яса по-флорентійський:

1. Промийте шматок м'яса, обережно обсушити рушником, а потім наріжте поперек волокон на великі шматки товщиною - не лякайтеся! - близько 4-5 сантиметрів. Різати тонше не має сенсу - м'ясо вийде сухим. І робити шматки маленькими теж, з аналогічної причини. Середня порція bistecca fiorentina в Італії важить від 800 грам і більше, але для середньостатистичного російського шлунка це, мабуть, забагато - так що напівкілограязиках шматків буде цілком достатньо. Їх в разі чого можна потім розрізати на менші порції, але я вас запевняю - робити це не доведеться. По перше, буде дуже смачно, а по-друге - м'ясо по-флорентійський їдять без гарніру, тільки зі свіжим хлібом і вином. Так що дрібнити немає сенсу.

2. Наступний етап - вугілля. Вони повинні бути дуже гарячими, з хорошим і сильним жаром, щоб поверхня м'яса майже моментально схопилася скоринкою, а м'якоть всередині залишилася ледь пропечене, ніжною. Соковитою і рожевої, як дівочий рум'янець Так що м'ясо викладайте на решітку, коли вугілля вже добре розкочегаряться, і смажте його хвилин за 5 з кожного боку.

3. Соус потрібно приготувати заздалегідь. Він теж гранично лаконічний - сіль, перець, оливкова олія і лимонний сік. Усе. Ніяких спецій, прянощів, приправок, а тим більше - боронь Боже! - майонезів і кетчупів. Тільки благородна простота перерахованих вище продуктів. Збийте їх сильними рухами віночка в повітряну, майже невагому емульсію і - на стіл!

4. Гарячі, ширяють, ароматні шматки телятини розкладіть по тарілках. Наріжте, а ще краще поламайте свіжий пшеничний хліб, розлийте по келихах прохолодне молоде вино. Поливайте м'ясо по-флорентійський соусом, запивайте вином і уявляйте, що ви в сонячній Італії…

Приємного апетиту!

Схожі рецепти