Філе морського язика запечене
(покроковий рецепт з фото)
Філе морського язика запечене - це один і простих і швидких варіантів для здорового і ситної вечері. Виходить дуже м'яке, ароматне і ніжне блюдо.
Якщо не знаєте, що зробити з морського язика - рекомендую просто запекти його в духовці. Робиться це дуже просто, за допомогою нехитрих маніпуляцій ви зробите це блюдо дуже смачним і навіть святковим. Мій рецепт запеченого морського язика - вам на допомогу. Удачі в приготуванні!
- Свіжа петрушка - 2-3 Ст. Ложки (подрібнити)
- Зелена цибуля - 2-3 Ст. Ложок (подрібнити)
- Лимонна цедра - 1 Чайна ложка (натерти)
- Вершкове масло - 5 Ст. Ложок
- Сіль перець - За смаком
- Філе морського язика - 200 грам (або гс палтус )
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Часник - 1-2 зубчиків (подрібнити)
Розігрійте духовку до 325 градусів. Розтопити масло в сковороді і обсмажте подрібнений часник на середньому вогні протягом приблизно 30 секунд. Приберіть часникове масло з вогню і перелийте в окрему кухоль. Витріть сковороду паперовим рушником.
Знову розтопіть в сковороді 1 ложку вершкового масла і обсмажте панірувальні сухарі до золотистого кольору. Додати 1 столову ложку подрібненої зелені, лимонний цедри, пересипте все в окремий посуд і відкладіть в сторону.
Посоліть і поперчіть філе з обох сторін. Нанесіть тонкий шар гірчиці на кожне шматочок філе, посипте рубаною зеленню і лимонною цедрою. Полийте кожен шматочок часниковим маслом і скрутіть в рулетик.
Викладіть все рулети в посуд для запікання швом вниз. Накрийте фольгою і запікайте, коли внутрішня температура досягне 135 градусів (запікаємо протягом 15-25 хвилин, в залежності від товщини риби), посипаємо рулети обсмаженими панірувальними сухарями і знову ставимо в духовку на 5 хвилин, вже не накриваючи фольгою.