Заливне з язика на Новий рік Щура
(покроковий рецепт з фото)
Апетитне заливне з язика - ідеальне блюдо для святкового столу, особливо на Новий рік. Так як цей рік - миші (щури), то і прикрашати холодну закуску потрібно відповідно - білої мишкою.
Барвисте і смачне заливне з язика, прикрашене забавною мишкою - обов'язково захочуть спробувати все гості та рідні, тому приготуйте кілька тарілочок з цією стравою. Купуйте кілька свинячих язиків, або один великий, щоб вистачило на всіх. Не забувайте про хрін і гірчицю - без них подача заливного буде зовсім не та!
- Мова свинячий - 1 штука(500 грам)
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Лавровий лист - 4 штуки
- Перець чорний горошок - 10 штук(3 шт. Для прикраси мишки)
- Яйце куряче відварене - 2 штуки (для створення мишки)
- Вода - 2, 5 L
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Кріп - 3 штуки (гілочки для прикраси)
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Свинячий язик промийте у воді. Викладіть в казан або каструлю з антипригарним дном. Очистіть моркву і цибулину від шкірки, промийте і додайте до язика. Всипте сіль і лаврове листя, 7 горошин перцю. Залийте теплою водою і помістіть на плиту, включаючи максимальний нагрів. Як тільки утвориться піна, зніміть її шумівкою, нагрів злегка зменшите і варіть язик до готовності приблизно 1, 5 годину, прикривши каструлю кришкою.
Готовий язик вийміть з бульйону і зскребете шкірку, використовуючи гострий ніж.
Частина бульйону процідіть через ситечко з дрібними осередками.
Всипте в нього желатин і дайте набрякнути близько 5-10 хвилин, потім ретельно вимішайте, щоб желатин повністю розчинився в рідини. Пам'ятайте, що бульйон повинен бути теплим!
Наріжте відварені цибулю і моркву (трохи моркви залиште для прикраси Мишки). Наріжте слайсами відварний язик і викладіть їх в глибоку ємність.
Залийте бульйоном з желатином і викладіть гілочки кропу. Помістіть в холодильну камеру на 1 час. Холодець застигне швидше, якщо ви помістіть його в морозильну камеру на 20-30 хвилин, головне - не забути його там!
З боку відвареного яйця зріжте частину і викладіть яйце на зріз, щоб воно не скочувалося. Наріжте моркву круглими скибочками, зробіть в яйці надрізи і вставте вушка. Сформуйте з морквини хвостик. З горошин перцю зробіть очі і носик. Помістіть мишку на заливне з язика при подачі до новорічного столу. Друге відварене яйце - про запас, якщо у вас не вийде мишка з першого разу.