Олів'є з ковбасою на Новий рік щура
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Як Новий рік без салату"Олів'є" ? Але щоб зі звичного салату зробити по-справжньому святковий, знадобиться трохи фантазії. Пропоную приготувати Олів'є з ковбасою і подати в формі мишки.
Опис приготування:
По суті, красиво подати в формі мишки можна будь-який салат, але Олів'є виглядає просто відмінно, перетворюючись зі звичайного салату в справжній святковий, новорічний. Звичайно, салат Олів'є можна готувати по-різному, я показала тут той варіант, за яким найчастіше готую я. А як ви готуєте салат Олів'є? Діліться своїми варіантами!
- Варена ковбаса - 400 грам
- Яйця варені - 6 штук
- Картопля - 3-5 штук
- Морква - 1-2 штук
- Огірки солені - 2-3 штук
- Горошок - 1/2 банки (консервований)
- Майонез - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Яйця відварити круто. Моркву і картоплю відварити в шкірці до м'якості, потім охолодити і очистити.
Ковбасу наріжте кубиком.
Відварені яйця очистіть і також наріжте кубиком.
Таким же кубиком наріжте моркву. Я додаю багато моркви, мені вона дуже подобається в салаті, але ви можете додавати на свій смак.
А ось картоплі я додаю не так і багато, приблизно однаково за кількістю з морквою.
Дрібним кубиком наріжте солоні огірочки.
І в кінці додайте консервований горошок.
Заправте все майонезом і перемішайте. Додати сіль за смаком. Наш салат"Олів'є" готовий. Залишилося тільки красиво його прикрасити.
Я виклала салат на плоску тарілку, надала їй форму мишки, з синього лука зробила вушка, з нього ж - хвостик. З калини або перцю горошком зробіть очі. І трохи петрушки.