Закуска пікантна на Новий рік Щура
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 25 хв.
У прийдешній Новий рік Щура дуже важливо накрити гарний і ситний стіл. Хоча символ роки не вибаглива в їжі, все ж варто врахувати її переваги. Сирну пікантну закуску Щур неодмінно оцінить!
Опис приготування:
Закуска готується дуже швидко, тому її можна приготувати безпосередньо перед подачею на стіл. Дуже важливо не перестаратися з майонезом, додавайте його поступово і спостерігайте за масою. Вона повинна вийти пластичної, але не рідкою. Дотримуйтеся рецептури і закуска вас порадує своїм смаком.
- Сир плавлений - 200 грам
- Паштет печінковий - 75 грам
- Майонез - 3-4 Ст. Ложок
- Часник - 1 зубчик
- Чорний перець - 8 штук
- Горіх грецький - 2 штуки (ядро або мигдаль)
- Сир твердий - За смаком (для прикраси)
- Яйце - 2 штуки (відварне)
- Кокосова стружка - За смаком (для прикраси)
- Кріп - За смаком
Підготуйте необхідні інгредієнти.
У чашу натріть на дрібній тертці плавлений сир, яйця. Додайте подрібнений часник, печінковий паштет і майонез.
Перемішайте. Маса не повинна бути сильно рідкої.
Візуально розділіть масу на 4 частини. Візьміть частина маси і надайте форму краплі. Обваляйте злегка в кокосовій стружці.
Подібним чином зробите з рештою частинами і покладіть на блюдо. Закінчите оформлення. З твердого сиру виріжте"вушка" . З волоського горіха зробіть"ніс" . "Хвіст" і"лапки" оформите з майонезу, за допомогою корнетика з паперу. Між пахвами розкладіть зелень і шматочки сиру. Готову закуску злегка остудіть.
Приємного апетиту і відмінного свята!