Кексики на Новий рік Щура
(покроковий рецепт з фото)
Щур - велика любителька смачно і солодко поїсти. Тому, якщо завершальним стравою ви подасте кексики з зображенням "винуватиці" торжества, впевнена, що це оціниться гідно. Ділюся!
Нехай вас не лякає скромний набір інгредієнтів. Отриманий результат відмінно підходить для святкового столу. Один нюанс - враховуйте особливості своєї духовки. Кексики повинні вийти яскраво-рум'яного кольору. Хай щастить!
- Борошно пшеничне - 120 грам
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 40 грам
- Рослинна олія - 40 мілілітрів
- Сода - 1 Чайна ложка (без гірки, не гасити)
- Вода - 100 мілілітрів
- Шоколад - 70 грам (для прикраси)
- Цукати - 40 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Цукрова пудра - 50 грам (для прикраси)
- Лимонний сік - 3 Ст. Ложки (для прикраси)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
У склянку з водою додайте олію, сіль, мед і розмішайте.
В окремій чаші змішайте борошно, цукор, соду, цукати.
У чашу з сухими інгредієнтами додайте вміст склянки. Перемішайте. Увімкніть духовку на 180 градусів.
Форми для невеликих кексів рясно змастіть вершковим маслом. Викладіть тісто. Поставте в розігріту духовку і випікайте 12 хвилин.
Готові кекси дістаньте з духовки.
Перекладіть на блюдо і повністю охолодіть.
Охолоджені кексики необхідно прикрасити.
Розтопіть шоколад з додаванням вершкового масла на малому вогні.
Розтопіть шоколад з додаванням вершкового масла на малому вогні.
Маса повинна вийти гладкою, без грудочок.
В окремій чаші зробіть помадку. Змішайте цукрову пудру з лимонним соком. Сік підливайте по ложці, щоб помадка була рідкої.
Кожен кексік покрийте помадкою, витримайте близько 5 хвилин і закінчите оформлення шоколадною глазур'ю. Намалюйте "мордочку мишки" . Як носика можна використовувати драже. Залиште на 30 хвилин, щоб підсохла глазур і можна подавати на стіл.
Приємного апетиту і відмінного свята!