Сирні крекери на Новий рік Щура
(покроковий рецепт з фото)
Крекер - розсипчаста, сухе печиво. Його готують солодким, з медом, цукром, горіхами і солоним з сиром. Саме рецепт солоного крекеру я хочу сьогодні запропонувати.
Готуються крекери дуже просто. Головний нюанс - потрібно швидко замісити тісто, щоб печиво вийшло крихким і розсипчастим. Крекер універсальний, оскільки відмінно підходить до чаю, кава, молоку, какао. А також в приготуванні бутербродів, де їх можна використовувати замість хліба. З крекерами готують масу цікавих страв, закусок і салатів.
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Вершкове масло - 100 грам
- Сир твердий - 100 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
Підготуйте інгредієнти для приготування крекерів.
У миску насипте борошно.
Холодне вершкове масло натріть на тертці і додайте в борошно.
Перемішайте борошно з маслом до стану крихти.
Додайте тертий сир в миску.
Розбийте сире яйце і всипте сіль.
Замісити тісто з усіх інгредієнтів і відправте в холод на годину.
Розділіть тісто на дві частини і кожну частину розкачайте в коло.
Розріжте тісто на вісім трикутників.
У кожному трикутнику тесту зробіть отвори за допомогою трубочки для коктейлів або іншим способом. Викладіть заготовки печива на деко з пекарської папером.
Випікайте крекери в духовці, розігрітій до 175-180 градусів 20-25 хвилин.
Сирні крекери готові. Подавайте до пива, м'яса, рибі, перших страв або солодкого чаю.