Курячий паштет у вигляді Щура на Новий рік
(покроковий рецепт з фото)
Курячий паштет може стати відмінною закускою на новорічному столі. Адже їм можна нафарширувати тарталетки, подати в якості бутербродів або оформити у вигляді майбутнього символу року на окремому блюді.
Щоб домогтися гладкої, ніжної консистенції паштету, необхідно під час подрібнення, порціями підливати бульйон. Якщо бульйону у вас немає, ви можете замінити його на вершки.
- Куряче філе - 200 грам
- Печінка куряча - 200 грам
- Морква - 1/2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Вершкове масло - 50 грам
- Крем - 3 Ст. Ложки(25% жирності)
- Масло рослинне - За смаком
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Борошно - 1 Ст. Ложка
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Наріжте довільно цибулю, натріть на крупній тертці моркву. Обсмажте в невеликій кількості рослинного масла до готовності.
Відваріть куряче філе. Охолодіть в бульйоні. Штам Бульйон.
Курячу печінку промийте, приправити сіллю, приправте перцем і обваляйте в борошні.
Розігрійте невелику кількість рослинної олії і обсмажте печінку, на середньому вогні, до готовності.
У чашу блендера перекладіть куряче філе, обсмажені овочі, обсмажену печінку. Пробийте в пульсовом режимі до однорідного стану. У процесі подрібнення підливайте маленькими порціями бульйон. Він зробить паштет гладким.
Якщо розмір вашого блендера дозволяє, то додайте до маси сметану і м'яке масло, ще раз пробийте. У моєму випадку, чаша маленька, тому я переклала в іншу ємність і пробила занурювальним блендером.
Паштет приберіть в холодильник на годину. Після підготуйте до подачі.
Охолоджений паштет перекладіть на харчову плівку. Загорніть і надайте форму "краплі" .
Перекладіть паштет на блюдо сервіровки, попередньо видаливши плівку. Закінчите оформлення: для очей використовуйте гвоздику, вуха і вусики зробіть зі свіжого огірка, ніс з помідора.
Паштет перед подачею ще раз поставте в холодильник.
Приємного апетиту і відмінного свята!