Рецепт Заливне з язика на Новий Рік фото

Заливне з язика на Новий Рік
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Субпродукти
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід , Новий рік
Холодець
Кількість порцій: 4
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Холодна закуска з язика, думаю, багатьом знайома. Щороку ми готуємо її до святкового столу. Це те блюдо, яке не варто ускладнювати, воно і так є самодостатнім. Дивіться, як його готую я!

Опис приготування:

Заливне з язика можна зробити з використанням не тільки свинини, але і яловичини. Кількість води не вказую, тому як за час варіння воно у вас зменшиться, а для заливки потрібно всього 2 склянки, решту бульйону можна використовувати для соусів або приготування супів.

  • Свинячий язик - 1 штука
  • Желатин - 2 Ст. Ложки
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний горошок - 5-7 штук
заливне з язика на Новий Рік - фото крок 1
Для прикраси заливного можна використовувати варені яйця, горошок, консервовану кукурудзу, ягоди і зелень. Приступимо! Мова ретельно вимийте і наскрібши ножем, зріжте з нього місце друку (якщо є).
заливне з язика на Новий Рік - фото крок 2
Очистіть овочі, цибулину поріжте на 4 частини. У каструлю складіть овочі, язик, лавровий лист і перець горошком. Якщо є корінь петрушки або палички, покладіть і їх. Через хвилин 10 палички можна прибрати, вони дадуть додатковий смак і аромат. Залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Варіть 1 час. Через годину приберіть цибулю та моркву, лавровий лист, посоліть язик і варіть ще 1 час (до м'якості).
заливне з язика на Новий Рік - фото крок 3
Коли язик добре проколюється виделкою, він готовий. Дістаньте його з бульйону і обдайте крижаною водою, це робиться для кращого зняття плівки.
заливне з язика на Новий Рік - фото крок 4
Очистіть язик від плівки.
заливне з язика на Новий Рік - фото крок 5
Гострим ножем наріжте м'ясо тонкими пластинками.
заливне з язика на Новий Рік - фото крок 6
Візьміть тарілочки з високими бортиками. Розкладіть на них язик і прикраса. У мене це квіточки з вареної моркви, ягоди калини, петрушка.
заливне з язика на Новий Рік - фото крок 7
У двох склянках бульйон розведіть 2 столових ложки желатину. Перемішайте до повного розчинення останнього, штам. І є два способи заливки. Перший - залийте повністю м'ясо і прикраса бульйоном. І відправте остигати в холодильник на 2-3 годину. Другий - залийте частиною желатину, поставте в холодильник, через деякий час знову полийте желатином і так кілька разів, поки на м'ясі не утворюється желатинова плівка. Таким способом я роблю часто. Плюс його в тому, що м'ясо визирає, але не сохне і має первинний вигляд. Розчин желатину при такому способі повинен бути міцним. Поставте холодець остигати в холодильнику на 2 годину. Готово!

Схожі рецепти