Фатір з цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Фатір - листкова коржик, яку традиційно готують в таджицької і узбецької кухні. Варіанти начинки бувають різними, я пропоную приготувати коржі з ріпчастою цибулею. Це просте і бюджетне блюдо!
Нижче я розповім докладніше, як приготувати фатір з цибулею. За бажанням в лушпиння начинку можна додати будь-які спеції на ваш смак. Якщо хочете зробити коржі м'якше, то накрийте їх вологим рушником ще гарячими. Коржі виходять дуже смачними, трохи солодкуватими, їх можна використовувати замість хліба.
- Борошно - 500 грам
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок(2 ст.Л. - в тісто, 1-2 ст.Л. - змастити коржі )
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Сіль - 1 Чайна ложка(1/2 ç.l. - в тісто, 1/2 ç.l. - в начинку )
- Чорний перець - За смаком
- Вода - 180 мілілітрів
Підготуйте всі інгредієнти.
У мисці змішайте борошно і сіль. Додайте рослинне масло і воду.
Гарненько зігнати тісто до однорідного стану, потім залиште його на 30 хвилин, накривши рушником.
Лук наріжте тонкими півкільцями, посоліть і поперчіть за смаком. Руками розімніть лук, щоб він став м'якшим.
Тісто розділіть на чотири частини. Розкачайте кожну в тонкий корж, змастіть маслом, потім уздовж одного краю викладіть цибульну начинку.
Загорніть корж рулетом, а потім поверніть його равликом. Залиште коржі на 10 хвилин під рушником.
Акуратно руками зробіть коржики плоскими (товщиною 1-1, 5 см.), але не порушуйте шари. Наколи виделкою і змастіть маслом. Залиште коржі ще на 5-10 хвилин.
Розігрійте духовку до 250 градусів, випікайте фатір приблизно 15 хвилин до золотистого кольору. Після складіть коржі один на одного, накрийте рушником і дайте трохи постояти.
Фатір з цибулею готовий, смачного!