Аджика з цибулею на зиму
(покроковий рецепт з фото)
До вашої уваги - класичний рецепт аджики з цибулею на зиму. Виходить пікантна заготівля, а цибуля надає апетитного аромату! так що раджу приготувати - бюджетно, легко, а головне - смачно!
Такий рецепт приготування аджики з цибулею на зиму мені особисто дуже подобається своїм ароматом. От не знаю чому так часто в аджику додають часник, - адже з цибулею набагато духмяний і соковитіше заготівля виходить! Але і часник я в наступний раз теж, думаю, додам, а поки що розповім вам, як зробити аджику з цибулею на зиму швидко і легко!
- Помідор - 4 кілограма
- Цибуля - 1 кілограм
- Яблука - 0.5 кілограма
- Цукор - 300 грам
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Перець горошком - 6 штук
- Лавровий лист - 6 штук
- Гвоздика - 6 штук
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Перець червоний - 1 Чайна ложка
- Чорний перець - 1 Чайна ложка
- Оцет 9 % - 150 мілілітрів
1. Все фруктово-овочеві інгредієнти моєму і чистимо. Нарізаємо досить крупно, а потім подрібнити в блендері або за допомогою м'ясорубки. Ставимо отримане пюре на середній вогонь. Додамо сіль і цукор.
2. Перець (горошком і два види мелених), лавровий лист, гвоздику, корицю подрібнюємо і змішуємо в кавомолці або в ступці.
3. Додамо цю пряну суміш в уже закипаюче пюре. Перемішаємо, пробуємо на смак. Далі на маленькому вогні Томім цю суміш 40 хвилин. Потім додамо оцет, ще 10 хвилин чекаємо.
4. А тепер готову ароматну аджику розкладаємо в підготовлені стерильні баночки, закочує на зиму. Бажаю удачі!