Аджика баклажанна на зиму 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Таку відмінну закуску, як аджику баклажанну на зиму в домашніх умовах готувати дуже просто. А виходить - вищий клас! Баклажани ще більше підкреслюють пікантний смак аджики, спробуйте!
Хочу розповісти, як приготувати аджику баклажанну на зиму. Адже заготовки у нас господині роблять дуже багато, але от особисто мені завжди цікаво відкривати взимку заготовку, яку я робила вперше. І відразу ж в куховарську книгу записувати всі нюанси - додати більше солі в наступний раз, наприклад. Так ось з цим простим рецептом аджики баклажанної на зиму у мене таких ремарок не виникло. Відмінний і збалансований смак, всім раджу! 
- Баклажани - 5 кілограм
 - Томатний сік - 1.5 L (або свіжі стиглі томати, перетерті в пюре)
 - Цукор - 2 склянки
 - Масло рослинне - 1 Склянка
 - Оцет столовий - 1 Склянка
 - Морква - 4 штуки
 - Цибуля - 4 штуки
 - Перець болгарський - 5 штук
 - Перець чилі - 1 штука
 - Часник - 5 зубчиків
 

1. Баклажани ріжемо скибочками, якщо боїтеся гіркоти - можете засолить, поки не пустять сік, а потім змити шар солі.

2. До томатного соку або пюре додамо подрібнені часник, цибуля, морква, і обидва види перців. Добре перемішати, вливаємо олію. Додамо цукор, оцет. Сіль за смаком. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння.

3. Коли аджика перекипить, - додаємо підготовлені баклажани, і, за потреби, ще додамо спецій за смаком. Доводимо до кипіння на маленькому вогні, і варимо до м'якості баклажан.

4. А тепер розкладаємо масу по заздалегідь підготовленим стерильним баночках, закочує на зиму. А частина залишаємо і їмо відразу, як охолоне. Смачного!