Рецепт Аджика баклажанна на зиму фото

Аджика баклажанна на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Баклажан, Помідор, Часник
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На швидку руку
Заготовки, Аджика

Таку відмінну закуску, як аджику баклажанну на зиму в домашніх умовах готувати дуже просто. А виходить - вищий клас! Баклажани ще більше підкреслюють пікантний смак аджики, спробуйте!

Хочу розповісти, як приготувати аджику баклажанну на зиму. Адже заготовки у нас господині роблять дуже багато, але от особисто мені завжди цікаво відкривати взимку заготовку, яку я робила вперше. І відразу ж в куховарську книгу записувати всі нюанси - додати більше солі в наступний раз, наприклад. Так ось з цим простим рецептом аджики баклажанної на зиму у мене таких ремарок не виникло. Відмінний і збалансований смак, всім раджу!

  • Баклажани - 5 кілограм
  • Томатний сік - 1.5 L (або свіжі стиглі томати, перетерті в пюре)
  • Цукор - 2 склянки
  • Масло рослинне - 1 Склянка
  • Оцет столовий - 1 Склянка
  • Морква - 4 штуки
  • Цибуля - 4 штуки
  • Перець болгарський - 5 штук
  • Перець чилі - 1 штука
  • Часник - 5 зубчиків
аджика баклажанная на зиму - фото крок 1
1. Баклажани ріжемо скибочками, якщо боїтеся гіркоти - можете засолить, поки не пустять сік, а потім змити шар солі.
аджика баклажанная на зиму - фото крок 2
2. До томатного соку або пюре додамо подрібнені часник, цибуля, морква, і обидва види перців. Добре перемішати, вливаємо олію. Додамо цукор, оцет. Сіль за смаком. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння.
аджика баклажанная на зиму - фото крок 3
3. Коли аджика перекипить, - додаємо підготовлені баклажани, і, за потреби, ще додамо спецій за смаком. Доводимо до кипіння на маленькому вогні, і варимо до м'якості баклажан.
аджика баклажанная на зиму - фото крок 4
4. А тепер розкладаємо масу по заздалегідь підготовленим стерильним баночках, закочує на зиму. А частина залишаємо і їмо відразу, як охолоне. Смачного!

Схожі рецепти