Аджика баклажанна на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Таку відмінну закуску, як аджику баклажанну на зиму в домашніх умовах готувати дуже просто. А виходить - вищий клас! Баклажани ще більше підкреслюють пікантний смак аджики, спробуйте!
Хочу розповісти, як приготувати аджику баклажанну на зиму. Адже заготовки у нас господині роблять дуже багато, але от особисто мені завжди цікаво відкривати взимку заготовку, яку я робила вперше. І відразу ж в куховарську книгу записувати всі нюанси - додати більше солі в наступний раз, наприклад. Так ось з цим простим рецептом аджики баклажанної на зиму у мене таких ремарок не виникло. Відмінний і збалансований смак, всім раджу!
- Баклажани - 5 кілограм
- Томатний сік - 1.5 L (або свіжі стиглі томати, перетерті в пюре)
- Цукор - 2 склянки
- Масло рослинне - 1 Склянка
- Оцет столовий - 1 Склянка
- Морква - 4 штуки
- Цибуля - 4 штуки
- Перець болгарський - 5 штук
- Перець чилі - 1 штука
- Часник - 5 зубчиків
1. Баклажани ріжемо скибочками, якщо боїтеся гіркоти - можете засолить, поки не пустять сік, а потім змити шар солі.
2. До томатного соку або пюре додамо подрібнені часник, цибуля, морква, і обидва види перців. Добре перемішати, вливаємо олію. Додамо цукор, оцет. Сіль за смаком. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння.
3. Коли аджика перекипить, - додаємо підготовлені баклажани, і, за потреби, ще додамо спецій за смаком. Доводимо до кипіння на маленькому вогні, і варимо до м'якості баклажан.
4. А тепер розкладаємо масу по заздалегідь підготовленим стерильним баночках, закочує на зиму. А частина залишаємо і їмо відразу, як охолоне. Смачного!