Рецепт Баклажанна паста фото

Баклажанна паста
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Овочі , Баклажан
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Паштети
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Нескладну і дуже апетитну закуску зі східної кухні я хочу запропонувати вам на пробу. Ароматна, насичена паста відмінно підійде для перекусу і в якості закуски на святковий стіл або пікнік.

Опис приготування:

Перед вами класна ідея, як приготувати баклажанну пасту з мінімумом зусиль. Подавати до столу її можна з скибочками хліба, крекерами або нарізаними великими скибочками овочами. Крім того, за смаком її можна доповнити зеленню або горішками. Це відмінний варіант для різноманітності, який неодмінно варто спробувати.

  • Баклажан - 1 штука(+ оливкова олія)
  • Йогурт - 1 Ст. Ложка (натуральний)
  • Taxini - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 1 зубчик
  • Сік лимона - 1-2 Ст. Ложок (або лайма)
  • Сіль і перець - За смаком (чорний та червоний)
баклажанна паста - фото крок 1
1. Баклажан розрізати навпіл, Залиште сіль і 5-10 хвилин. Після промийте під проточною водою і обсушити. Зробіть надрізи на шкірці. Викладіть баклажан у жароміцних форму зрізом вниз, збризніть оливковим маслом і відправте в розігріту до 200 градусів духовку.
баклажанна паста - фото крок 2
2. Запікайте баклажан до м'якості, близько 45 хвилин. Після остудіть.
баклажанна паста - фото крок 3
3. Ложкою дістаньте м'якоть і викладіть в чашу блендера.
баклажанна паста - фото крок 4
4. Туди ж відправте йогурт, taxini, часник, сік лимона, сіль і спеції. Збийте все до однорідності.
баклажанна паста - фото крок 5
5. Коли баклажанная буде паста готова, приберіть її в холодильник. Перед подачею можна додати подрібнену зелень, трохи масла або жменю горішків. Смачного!

Схожі рецепти