Баклажанна паста
(покроковий рецепт з фото)
Нескладну і дуже апетитну закуску зі східної кухні я хочу запропонувати вам на пробу. Ароматна, насичена паста відмінно підійде для перекусу і в якості закуски на святковий стіл або пікнік.
Перед вами класна ідея, як приготувати баклажанну пасту з мінімумом зусиль. Подавати до столу її можна з скибочками хліба, крекерами або нарізаними великими скибочками овочами. Крім того, за смаком її можна доповнити зеленню або горішками. Це відмінний варіант для різноманітності, який неодмінно варто спробувати.
- Баклажан - 1 штука(+ оливкова олія)
- Йогурт - 1 Ст. Ложка (натуральний)
- Taxini - 2 Ст. Ложки
- Часник - 1 зубчик
- Сік лимона - 1-2 Ст. Ложок (або лайма)
- Сіль і перець - За смаком (чорний та червоний)
1. Баклажан розрізати навпіл, Залиште сіль і 5-10 хвилин. Після промийте під проточною водою і обсушити. Зробіть надрізи на шкірці. Викладіть баклажан у жароміцних форму зрізом вниз, збризніть оливковим маслом і відправте в розігріту до 200 градусів духовку.
2. Запікайте баклажан до м'якості, близько 45 хвилин. Після остудіть.
3. Ложкою дістаньте м'якоть і викладіть в чашу блендера.
4. Туди ж відправте йогурт, taxini, часник, сік лимона, сіль і спеції. Збийте все до однорідності.
5. Коли баклажанная буде паста готова, приберіть її в холодильник. Перед подачею можна додати подрібнену зелень, трохи масла або жменю горішків. Смачного!